A Bayer Leverkusen úgy lett tavaly negyedik, és ezzel Bajnokok Ligája selejtezős, hogy sokat köszönhetett egy bizonyos Hoffenheim elleni lyukas hálónak. Ha az nincs, akkor marad az Európa Liga, és sok tízmilliós bevételkiesés. A várható BL-szereplés viszont megint aktívvá tette a csapatot az átigazolási piacon.
Mindenek előtt új edzőt kellett találni. Sami Hyppia majd Sacha Lewandowski távozása után már nem lehetett belülről megoldani a problémát és Rudi Völler egy merészet húzott azzal, hogy azt a Roger Schmidtet választotta, akinek semmilyen Bundesliga tapasztalata sincs, ám az elvárások: BL-szereplés elég komolyak vele szemben.
Korábban az alacsonyabb osztályú Paderbornt irányította, de nem itt, hanem a Salzburg élén vívta ki az igazi elismerést. A Salzburggal ugyanis simán lett osztrák bajnok, és az Európa Ligában is eredményes tudott lenni, mi több látványos, gólra törő játékkal. Ugyanezt várják tőle a Leverkusennél is.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40

Fotó: Eurosport

Az edzőkérdés után jöhettek a játékosok, főleg miután a rivális Schalke potom 2.5 millióért meg tudta szerezni Sydney Sam-et. Az ő pótlására érkezett a már bevált Hamburg-vonalon (Son tavaly)Hakan Calhanoglu. A török szinte egy személyben tartotta benn a nagy múltú klubot az első osztályban, és aligha okoz majd csalódást.
Szintén jó üzletnek tűnik a kiesett Nürnbergtől megvett, svájci Drmic, aki gyengélkedő csapatában is 17 gólig jutott, így már nem csak Kiesslingen lesz a góllövés terhe. Komoly gondot jelentett a védelem instabilitása is, erre lehet megoldás a brazil balbekk, Wendell és a Schalketől (talán kicsit a Sam ügylet kompenzációjaként) kölcsönbe kapott Papadopoulos is.
A távozók listáján még Emre Can számított kezdőembernek. Viszont az érte kapott 12 millió, szemben az egy évvel korábban kifizetett 5 millióval elég jó üzletnek tűnt ahhoz, hogy nem utasítsák vissza a Liverpool ajánlatát.
A keret erejét elnézve újra összejöhet a BL-szereplés, ám új edzővel és egy évről-évre erősebb Wolfsburggal szemben idén lehet, hogy minden akarat kevés lesz. Főleg, ha nem jön egy olyan erős ősz, mint tavaly, amikor egyedül a Leverkusen volt képes lépést tartani a szárnyaló Bayernnel.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47