A labda sokáig volt a levegőben, meglepődtem, hogy a kapuban kötött ki” – nyilatkozta Mats Hummels Kiyotake szabadrúgásával kapcsolatban. Nem nehéz kitalálni, kitől várt volna többet: Roman Weidenfellertől, a Dortmund kapusától. Ugyan később úgy nyilatkozott, nem volt szerencsés, ahogyan kifejezte magát, ezt már nem tudja visszacsinálni.
Minden esetre érthető a csalódottsága, nem csak a kapott gól, hanem csapata gyenge szereplése miatt is. „Lassan kifogyunk a magyarázatokból. Sajnos ki kell jelenteni, a szezon előtt kitűzött céljainkat már nem tudjuk elérni. Egyik mérkőzésen sem játszottunk alárendelt szerepet, mégis kikaptunk” – tette hozzá.
Ruhr-vidék másik nagy csapatánál, a Schalkénál sincs minden rendben. A klub nemrég esett át egy edzőváltáson, és ugyan Di Matteoval a bajnokságban és a BL-ben is nyerni tudott az első mérkőzésén, szombaton Leverkusenben gyenge, ötlettelen játékkal kapott ki 1-0-ra. Abban, hogy nem volt elég kreativitás, szerepet játszhat Boateng hiánya is, valamint Draxler és Meyer formán kívülisége. Utóbbi nem is élvezi az olasz edző bizalmát, most is a lefújás előtt küldte csak pályára. A tegnap megjelenő Kickerben Benedikt Höwedes csapatkapitány szólt oda a fiataloknak:
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Tegyünk valamit tisztába. Jó, ha vannak szabályok egy klubon belül. Komoly célokat kell felállítanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Túlságosan nagy ahhoz a tehetség a gárdán belül, hogy eltékozoljuk. Azonban manapság, néha a fiatalokból hiányzik az alázat, ami bennünk megvolt annak idején. Nagyon komoly céljaik vannak, de az ambíció hiányzik belőlük ahhoz, hogy megvessék a lábukat a profi futballban. Nagyon sok remek képességű játékos van, akiből hiányzik az elszántság.
Furcsa időszak lehet az övék, hiszen nyáron mindketten hősök voltak. Ugyan Hummelsről már akkor is hallani lehetett, hogy érdekesen próbálja mozgatni a szálakat az öltözőn belül, az vitathatatlan, hogy ő és Höwedes is ragyogóan futballozott a világbajnokságon. Kipihenni sem tudták magukat, azonnal jött az új szezon, és a brazíliai emlékek máris messzinek tűntek, a csalódások viszont nagyon is közeliek.

Fotó: Eurosport

A kifakadás tehát érthető. Főleg a Dortmund új csapatkapitányának esetében, a meccs hevében. Viszont nem szerencsés. Mert Weidenfeller valószínűleg  mindenkinél korábban kezdi el egy kapott gól esetében saját magát hibáztatni. Ugyanakkor nem csoda, ha egy kapus elbizonytalanodik egy előtte ennyire gyengén teljesítő védelem mögött, amelyben Hummels nagyon is hunyó volt eddig.
Höwedes higgadtabb állapotban, egy komoly interjú készítése közben szólt oda a „kicsiknek”, és érteni is, miért tette. De talán ő is szerencsésebben tette volna, ha inkább az öltözőn belül közli a véleményét.
Egy biztos: a sportban mindig a jelen számít. A múlt már csak akkor, ha visszavonultál.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47