A nosztalgia ellen – mint ahogy azt Szerb Antal óta tudjuk – nincs orvosság. Mégis időről-időre előjönnek a ködös emlékek, még a Bundesliga csapatoknál is. És jönnek vissza a múltból a sikeredzők, akik újra megpróbálják. Megpróbálta Felix Magath a Wolfsburgnál. Csúfos bukás lett a vége, mint ahogy a közelmúltban Huub Stevens sem váltotta meg a világot a Schalkénél, hiába választották meg anno a királykékeknél a XX. század edzőjének.
A következő szerencsét próbáló nem más, mint Armin Veh a Stuttgartnál. 2007-ben egy csapat fiatallal (Khedira, Gomez, Hildebrand, Hilbert) és tapasztalt „vén rókákkal”, (Babbel, Pardo) mindenkit sokkolva nyert bajnoki címet. 15 év után először. Az azóta eltelt hét év során a Stuttgart hat edzőt fogyasztott el. Próbálkozott Markus Babbel, Christian Gross, Jens Keller, Bruno Labbadia, Thomas Scheider és végül Huub Stevens is. Egyikük sem ért fel hasonló magaslatokra.

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Közben Armin Veh is kalandozásokba kezdett. És elfogyasztott három csapatot is a hét év alatt. A Wolfsburgtól fél év után rúgták ki, és a Hamburgnál sem maradhatott egy évig sem. Viszont a Frankfurtnál töltött három év igazi sikertörténet. Előbb feljutás a másodosztályból, majd bajnoki 6. hely és Európa Liga kvalifikáció következett. Tavaly pedig EL-csoportkörből való továbbjutással, és a csapat benntartásával tette fel a koronát teljesítményére. Ezek után jöhet az újabb „frigy” közte és a Stuttgart között.
A keret nem gyenge, és semmiképp sem arra hivatott, hogy a kiesés ellen küzdjön, mint tavaly. Főleg úgy nem, hogy Filip Kosticcsal és a Chelsea-től kölcsönvett Oriol Romeuval erősödött. Jó, persze voltak távozók is. Arthur Boka például még hét éve a bajnokcsapatban is szerepelt. Ibrahima Traoré a Gladbachba, Johan Audel a Nantesba, míg a szintén bajnok Cacau Japánba a Cerezo Osakához került.
A rajt viszont nem sikerült. A másodosztályú Bochum simán, 2-0-ra kiütötte a kupából a Stuttgartot. Következik majd a Mönchengladbach idegenben, ám még akkor is korai lesz arra következtetni, hogy ugyanazt az utat járja-e be Veh, mint nosztalgiás elődei.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47