Most, percekkel a Mainz Dortmund elleni találkozója előtt megtörtént az, ami igazi sporttörténelem. Méghozzá paderborni. Az újonc kiscsapat ugyanis a Bundesliga több mint fél évszázada íródó története során először vezeti a tabellát. Hogy is vezetne másodszor? Hiszen idén szerepel először az első osztályban. Ám a Bayernéhez képest huszadannyi pénzből gazdálkodó Paderborn teljesítménye így is kalapot emelendő.
Ehhez ma annyi kellett, hogy hazai pályán legyőzze a Hannovert, ami sikerült is a góllövőlistát most már vezető Kachunga és az ex-hannoveri Stoppelkamp góljával.
Kellett az is, hogy a Bayern ne nyerjen Hamburgban. A Manchester City elleni meccshez képest négy helyen változtató Guardiola kihagyta Götzét, Lewandowskit, Benatiát és Xabi Alonsot is. Az új mester, Zinnbauer viszont harciasságot és szervezettséget csepegtetett játékosaiba, ami meg is hozta az eredményt. Az elmúlt öt összecsapásukon 24 gólt kapó Hamburg most megúszta nullával, igaz nem is lőtt, ami most már 360 perce nem sikerül.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Kellett még az, hogy a Schalke kilenc emberrel kihúzza a hátralévő húsz percet, mert így legalább az egyik pontot otthon tartotta a Frankfurt ellen. Igaz, így is nyeretlen még Jens Keller csapata és a Boateng-Draxler kettőst is nélkülözni lesz kénytelen.
Így sem valószínű, hogy a forduló végén is a Paderbornnal kezdődik majd a tabella, hiszen még öt csapat előzhet. De, az élmény így is feldolgozhatatlan.

t

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47