Négy edző – közös aggodalom, ezzel a címmel jelent meg a legfrissebb Kicker. A forduló előtt a nagy kérdés az, hogy a Hamburg-Stuttgart-Schalke-Wolfsburg négyesből képes lesz e valamelyik kilépni a nyeretlenségből. Mert valljuk meg titkon, mind a négy csapat szurkolótábora hisz az európai kupaindulás kiharcolásában, ám például Hamburgban a két újonc ellen szerzett egy pont és nulla gól nem ad sok okot az optimizmusra. A kvartettből papíron még így is Mirko Slomkának lesz a legnagyobb esélye arra, hogy három pontot szerezzen. Egyrészt a Hannover papíron hasonló kategória, másrészt az ellenfél megismerése nem jelenthet gondot az ex-hannoveri edzőnek az északi rangadó előtt.
A másik véglet Armin Veh, akinek a Bayern otthonában kellene csodát tennie. A Hamburghoz hasonlóan egy ponttal nyitó Stuttgartnál viszonylag korán kongatják a vészharangot. Bár ha azt vesszük, hogy a Dortmund és Hoffenheim kettőse következik, sokat nem halogathatja a formába lendülést. Ha már Hoffenheim, Szalai Ádámék a szintén egy ponttal álló Wolfsburgot fogadják. Vitathatatlanul az eddigi legnagyobb teszt következik a virtuóz támadójátékával egyre több semleges szívet meghódító „gyökértelenektől”. És ott van még a Schalke is, ahol nem elég a sok sérült, most a szintén győzelmi kényszerben játszó Gladbach és az következő két hétben még a Chelsea és a Dortmund is ellenfélként vár rá. Nem valószínű, hogy jönni fognak a győzelmek.
A 3. forduló sztár-debütálásokat is hozhat. Sokan várják Shinji Kagawa visszatérését Dortmundban a Freiburg ellen. Jürgen Klopp ugyan próbálta levenni a japán válláról a terhet, ám mivel csak 15 bevethető játékosa maradt (Hummels, Kuba, Gündogan, Reus, Sahin, Ji, Kirch a biztos hiányzók) alighanem a kezdőben kap helyet.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
A Bayernben Benatia debütálhat miután Lewandowski és Robben is újra edzhetett a többiekkel, és Hamburgban is megváltóként tekintenek sokan a Tottenhamtől érkező Lewis Holtbyra.
A forduló ma kezdődik a Leverkusen-Bremen meccsel, és lesz újonc rangadó (Köln-Paderborn) is.
A párosítás:

3. forduló párosítása

Fotó: Eurosport

Hírek, képek, és cikkek a német futball világából a Bundesliga hosszabbitas.hu facebook-oldalon.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47