A nyári játékos-keringőt és edzőváltásokat nézve a legnagyobb veszteség kétség kívül a Mainzot érte. Távozott a Bundesliga egyik legjobb edzője, ha nem a legjobb. Thomas Tuchel. Gondolom most sokan felnevetnek: ő meg kicsoda?
Jó, persze nézhetjük csak a trófeákat, amiből egyet sem nyert öt éves tevékenysége alatt - legjobb helyezése a klubrekordot jelentő 5. volt - és mondhatnánk, hogy Kloppnál és Guardiolánál nincs jobb Németországban, de erős kétségeim vannak afelől, hogy bárki többet tudott volna kihozni a szűkös anyagi forrásokkal gazdálkodó Mainzból, mint ő. Kétszer juttatta ki csapatát a nemzetközi porondra, az Európa Ligába. Volt olyan éve, amikor egymás utáni hét győzelemmel sokkolta a mezőnyt, és sosem voltak kiesési gondjai, pedig míg a „trónon” ült, meg kellett, hogy váljon Bancétól, Holtbytól, Schürrlétől, Fuchstól, Zidantól, Kirchhofftól, Szalaitól vagy Ivanschitztől is. Megannyiszor újjá tudta építeni csapatát, és közben majd’ 40 millióval gazdagította a klubkasszát is.

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Szebb bánásmódot érdemelt volna, amikor bejelentette, hogy távozni szeretne, noha szerződése 2015 nyaráig szólt. Nem akarták máshová engedni, pedig a Schalke, a Hamburg, a Frankfurt és a Leipzig érdeklődéséről is lehetett hallani. Azok után, amennyit tett ezért a klubért, nem egy év kényszerpihenő a hála. Mert most szerződése lejártáig nem vállalhat munkát.
Elődje, Jürgen Klopp Bundesliga-kiesés, és sikertelen feljutási kísérlet (4.hely) után elmehetett Dortmundba, ahol aztán bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája döntős csapatot épített. Noha Tuchel a Mainznál töltött éveket tekintve felülmúlta őt, a nagy ugrásra még várnia kell. Igaz, ideje még van, hiszen még mindig csak 40 éves.
És mint tudjuk ami késik, nem múlik.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47