Tegnap újabb vészjelzést kaptak a Hamburg és Stuttgart szurkolói. Ígéretes idénykezdet (Köln-Hamburg 0-0, Gladbach-Stuttgart 1-1) után tegnap hazai pályán szaladtak bele mindketten egy hatalmas pofonba. Két előzetesen a kiesésre komoly esélyesnek tartott újonc: a Paderborn és a Köln győzte le őket. Nem is akárhogy, hiszen 0-3 és 0-2 lett a vége, ami azt jelenti, hogy a Hamburg annak ellenére, hogy két újonccal találkozhatott - a számára igen kedvező sorsolás szeszélye folytán -, még csak gólt sem szerzett.
Pedig mindkettőnél sokat ígértek. A cél a tavalyi nyögvenyelős bennmaradás után nem titkoltan a felsőház becserkészése. Sőt, az európai kupaindulás is ott van a pakliban. A Hamburgnál elsősorban az új igazolásokban bíznak. A Napolitól megszerzett svájci Behrami, és a kölcsönszerződése után végleg a csapatnál maradó Lasogga mellett Lewis Holtby nevét is egyre többször emlegetik. A Stuttgartnál attól várják az előrelépést, hogy visszahívták a sikeredző Armin Veh-t, akivel 2007-ben bajnoki címet nyertek.

Armin Veh, a Stuttgart edzője

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
A kispad stabilitása mindkét helyen nélkülözhetetlen a sikerhez. Ez a két csapat volt az, amely a tavalyi év során rekordot jelentő három-három edzőt fogyasztott el. A Hamburgnál Thorsten Fink, és a világbajnoki ezüstérmes Bert van Maarwijk is próbálkozott Mirko Slomka előtt. A Stuttgartnál pedig Bruno Labbadia és Thomas Schneider dolgozott, mígnem a rutinos Huub Stevens mentette meg a csapatot a kieséstől. Idő nem volt sok a bizonyításra. A Hamburgnál pedig most már Slomka is túl van egy olyan fél éven, amely során nem tudta bizonyítani, hogy képes lesz a klub hagyományaihoz megfelelő teljesítményre. Jellemző adat, hogy április eleje, azaz tíz tétmérkőzés óta nyeretlen.
Armin Vehnek még van ideje. Bár ő éppenséggel a Wolfsburgnál már átélt egy borzasztó fél évet. Akkor januárban menesztették. Hogy meddig tart a türelem? Az nagy kérdés. Elég csak arra gondolni, hogy a korábbi mainzi edző, Thomas Tuchel munka nélkül, jelenleg az újabb kihívásra vár. Őt nyáron már szóba hozták a Hamburggal, Stuttgartban pedig korábban utánpótlásedző volt...
Csak egyáltalán nem biztos, hogy egy újabb edzőváltás lesz a megoldás. Sokkal inkább a türelem. A bizalom. Csak nem mindegy, hogy kiben.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47