Nagy bajban a Hamburg. A csapat szerencséjére a szurkolók nagy része már réges-régen elindult hazafelé, de azok, akik maradtak, így is komoly hangerővel jelezték nemtetszésüket a Paderborn elleni súlyos zakó (0-3) végén.
A gárda 180 perc alatt elérte, hogy a hangulat újra negatív legyen. „Szerettünk volna optimizmust kialakítani, de ez máris eltűnt” – foglalta össze a vezetőedző, Mirko Slomka. A 2014 júliusától az igazgatói tisztséget ellátó, a klubhoz négy év után visszatérő Dietmar Beiersdorfer irányításával a vezérkar késő estig elemezte a történéseket. A gond, hogy a mostani HSV képtelen bármilyen meglepőt kitalálni, amint hátrányba kerül, már fel is adja, teljesen szétesik a játéka. A teher pedig egyre nagyobb Slomkán. Hiába erősítették meg a helyén, és nyilatkozták, hogy nincs edzőkérdés – már régen rossz, ha ezt egy klubvezetőnek ki kell mondania – gyaníthatjuk, hogy a háttérben már megy a gondolkodás a változtatással kapcsolatban, ami nem is lenne meglepő. A korábban a Hannovernél tevékenykedő szakember mérlege eddig botrányosan gyenge a HSV kispadján: 15 bajnoki, összesen 3 győzelem, 12 pont, és 10 mérkőzés óta tartó nyeretlenség. A felmerülő név – ahogyan a Mainztól való távozása óta minden ilyen esetben – Thomas Tuchelé.
Az együttes sorsolása nem túl jó: szeptember 14-én a Hannover elleni idegenbeli találkozó következik, ami már csak Slomka miatt is pikáns. Ha ott nem sikerül győzni, jó eséllyel öt forduló után is nyeretlen lesz a gárda, hiszen a negyedik játéknapon a Bayernt fogadja, utána Mönchengladbachba utazik, és lassan már októbert fogunk írni...
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40

Fotó: Eurosport

A tréner úgy fogalmazott: „Sokkoló volt a teljesítményünk, őrülten csalódottak vagyunk. Egyáltalán nem jött vissza, amit az edzéseken elértünk.” Sokkal inkább láthattuk azt, amit a legutóbbi szezonban is. Akkor, amikor az alakulat csak az osztályozónak köszönhetően maradt bent az élvonalban. A dinoszaurusz. A klub, amely egyedüliként a Bundesligában a legelső szezon legelső fordulója óta mindig a legmagasabb osztályban szerepelt Németországban. „Ez nem a tavalyi év, különösen nem két forduló után” – hangsúlyozta a vezetőedző. René Adler már kicsit negatívabban értékelt: „Nem azt csináltuk, amit az edzéseken gyakoroltunk. Nem szabad mindent megkérdőjeleznünk, de észben kell tartanunk, hogy játék nélkül nem fogunk nyerni” – jelentette ki a kapus.
Az egyedüli reményt az átigazolási időszak hajrájában szerzett labdarúgók adhatják: Lewis Holtby és Julian Green kölcsönvétele biztosan nagy örömöt szerzett Slomkának. A kérdés az, meddig dolgozhat velük.
Ha nem sokáig, akkor valószínű, hogy Stieber Zoltán másodszor is megpróbálhat bizonyítani Tuchelnek...
A transfermarkt.com szerint a felsőházban kéne lennie.
A játékosok értékével kapcsolatban legtöbbször használt oldal listáján a Hamburg kerete jelenleg a kilencedik helyen áll a Bundesligában, 80 millió euróval. A hétvégi legyőzője a „legolcsóbb” a német élvonalban, nagyjából a negyedét éri (22 millió euró), de a tavaly önmagához képest nagyszerűen szereplő Augsburg is csak a felét (42,85 millió eurót).
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47