Valószínűleg nem alszik túlságosan jól mostanság Jens Keller. Persze nem új keletű ez az érzés a Schalke mestere számára, hiszen tavaly sem indított jól, de egy nagyszerű tavasznak (a sérülések ellenére is harmadik hely egy fiatal csapattal) köszönhetően a nyáron fel sem merült, hogy keressenek valakit a helyére. A futballban viszont gyorsan változnak a dolgok.
A csapat 16 év után most először kezdett két vereséggel: kiesett a kupából a Drezda ellen, majd a Bundesligában vezetése ellenére kikapott Hannoverben. Ráadásul a következő meccse sem lesz egyszerű: a címvédő Bayern München érkezik Gelsenkirchenbe...
Azok, akik a csapat közelében vannak azt mesélik, hétfő óta más hangulat uralkodik az edzéseken. Alapesetben a hét első napja szabad lett volna a játékosok számára, ám a gyenge eredmények után mégis meg kellett jelenniük az edzőpályán. Keller pedig sokkal keményebb hangnemben beszél, na jó, inkább üvölt a játékosaival, mint eddig. Mindegyikkel. Ezt azért kell kihangsúlyozni, mert a gyenge teljesítményekben Kevin-Prince Boatenget tartják a leginkább ludasnak, aki szemmel láthatóan nincs olyan fizikális állapotban, mint amilyet a német futball megkíván. A hangzavart szerdáig nagyjából megúszta, mivel sérüléssel bajlódik, viszont éppen ebből következtethetünk arra, hogy nem fog kezdeni szombaton. Sőt, lehet a keretbe sem kerül be. Hosszabb távon mindez jót tenne neki, hiszen az Eb-selejtezők miatt amúgy is szünet következik a Bundesligában, így lenne ideje teljesen rendbe jönni.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40

Fotó: Eurosport

A szakvezető jelenleg a védelmet próbálja összerakni. Ebben megoldás lehet, hogy az éppen a bajoroktól kölcsönvett Kirchhoff szerepel majd középen, Benedikt Höwedes pedig kimegy baloldalra, oda, ahol a világbajnokságot is végigjátszotta. Erre azért van szükség, mert Dennis Aogo is sérült. És ha ez még nem lenne elég, Klaas Jan Huntelaar sincs tökéletes állapotban. Márpedig „a Bayern ellen nem engedheted meg, hogy 5-6 játékosod is hiányozzon”- jelentette ki Horst Heldt sportigazgató. Nem túl ideális állapot.
Valamennyiünknek fejlődnie kell”- értékelt a világbajnok, Julian Draxler. „Tavasszal sikeresek voltunk, mert mindenki hozta azt, amit tud, most viszont fényévekre vagyunk tőle. Ilyen helyzetben nem feltétlenül a Bayernt kívánná az ember következő ellenfélnek, de össze kell fognunk, és meg kell szakítanunk ezt a rossz sorozatot.” Höwedes azt mondta, időre van szüksége az együttesnek, amely még keresi önmagát a világbajnokság után, és próbálja valahogy pótolni a sérülés miatt hiányzókat.
Amiben reménykedhetnek a hazaiak, hogy a Veltins Arénában az elmúlt fél évben nagyon erősnek bizonyultak: a legutóbbi tízenként bajnokijukból tízet megnyertek, és csak egyet veszítettek el. Amiben már kevésbé, hogy a Bayern ellen az előző hét találkozójuk mindegyikét elbukták, méghozzá 2-23-as gólkülönbséggel. Ráadásul a két találatukat is bajor játékos szerezte, Badstuber és Rafinha vette be a saját kapuját.

Fotó: Eurosport

Ha ez még nem lenne elég, a müncheniek tovább alakítgatják keretüket. Nem sokkal azután, hogy megszerezték Benatiát (ahogyan a Kicker fogalmaz 5 Dantéért), érkezett Xabi Alonso is. Állítólag Khedira neve is felmerült, ám vele hosszú távú szerződést kellett volna kötni, és házon belül is többen vitatták, hogy ő lenne a megfelelő igazolás. Ezért jött az ötödik spanyol, és nem mellesleg egy újabb világbajnok, aki 32 esztendősen a rutinjával sokat segíthet a fontos pillanatokban.
Josep Guardiola fiai egy hete a Wolfsburg ellen egészen jól futballoztak, a vb-ről visszatérőkön sem fáradtság, sem formán kívüliség nem látszott. Ha most is sikerül nyerniük, két nagyon nehéz meccsen hozzák a maximumot, ami megadja az alaphangot egy újabb sikeres szezonhoz.
A rangadót szombaton 18.30-tól az Eurosport2-n élőben közvetítjük, a kommentátor Hajdú B. István lesz.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47