A Mainz azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek a kishal szerepét töltik be a Bundesligában. Ha van kiugróan teljesítő játékosuk, akkor azt rögtön elhappolják a tehetősebbek. Így történt ez idén nyáron is, amikor a két támadó, Nicolai Müller és Maxim Chupo-Moting is elhagyta a klubot a Hamburg és a Schalke kedvéért. Mondhatnánk, hogy ezzel semmi gond, eddig is sikerült, még ennél nagyobb elvándorlásból is jól kijönni, ám a „varázsló”, Thomas Tuchel helyett a dánKasper Hjulmandra vár ez a feladat. Egy olyan edzőre, aki ugyan Dániában már bizonyított és bajnok illetve kupagyőztes lett a Nordsjaellanddal, ám Németországban újoncnak számít.

Fotó: Eurosport

Hogy mekkora kockázatot jelent az ő kinevezése? Elég csak a Koppenhágából érkező Stale Solbakken esetére gondolni, aki jóval jobb "pedigrével" érkezett Kölnbe (öt bajnoki cím, BL-szereplés), ám vele egy év után búcsút intettek az első osztálynak, így neki is mennie kellett.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
A rajt mindenesetre nem sikerült túl biztatóra. Az Európa Liga selejtezőjében kikapott a csapat az Asteras Tripolistól (1-0, 1-3) és kiesett. Persze megesett ez korábban Tuchellel is a román Gaz Metan ellen. És a bennmaradási esélyeket nézve (mert idén könnyen ez lehet az első számú cél) nem biztos, hogy rosszul járt így.
Mert a már említett csatárokon kívül a harmadik számú: Parker is elment az Augsburgba, így 20 gólt kellene hirtelen pótolni. Ehhez képest inkább a védelem fiatalításán és kapusposzton „dolgoztak”. A távozó harminc felettiek: Fathi, Svensson és Pospech helyére érkezett Brosinski a Greuter Fürthtől és Jara a Notthinghamtől. A 28 éves, világbajnokságot megjárt chilei tűnik a legnagyobb fogásnak. Ám a Panathinaikosszal kupagyőzelmet szerző Kapino is nagy ígéret, ő válthatja a tavasszal remekelő Kariust a háló előtt. A Benficától kölcsönbe érkező szerb támadó középpályás, Djuricic enyhíthet a támadó-hiányon, ám így is szerencse, hogy a 15 gólos Okazaki maradt.
Úgy tűnik, azért kell majd egy kis idő, míg minden összeáll, és Hjulmand is alkalmazkodik az új közeghez. Ebben segítségére lehet, hogy az első igazán nagy falat, a Dortmund csak a negyedik fordulóban jön. Előtte az újonc Paderborn, a szintén meggyengült Hannover és a Hertha lesz az ellenfél. Ám, ha a kupameccsen a Chemnitz ellen nem sikerül elkapni a fonalat, akkor Hjulmand úgy járhat, mint Jörn Andersen, aki ugyan feljuttatta a csapatot az első osztályba, ám a negyedosztályú Lübeck elleni vereség oda vezetett, hogy be sem mutatkozhatott a Bundesligában. Helyette jött Tuchel...
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47