Két év után újra a Bundesliga első osztályában szerepelhet az 1. FC Köln, az első Bundesliga kiírás bajnoka. Az osztrák Peter Stöger irányításával már három fordulóval a bajnokság vége előtt biztosította helyét a legjobbak között, méghozzá remek védekezésének köszönhetően. Rekordot jelentett 34 meccsen kapott mindössze 20 gólja, a csapatmunka juttatta tehát idáig.
A keretből nagyrészt hiányoznak a komoly Bundesliga tapasztalattal rendelkező játékosok, nem véletlen, hogy a fő célkitűzés a biztos bennmaradás kiharcolása. Ehhez pedig a védelem stabilitásának fenntartása elengedhetetlen. Érthető, hogy ide érkezett a Chelsea nagy tehetsége Tomas Kalas kölcsönbe, és a fürthi Mergim Mavraj végleg. A középpályára az augsburgi csereember Kevin Vogt és a salzburgi Dusan Svento. Előre pedig – ahol a legnagyobb Bundesliga tapasztalattal rendelkező Patrik Helmes is szerepel – Simon Zoller a Kaiserslauterntől és a japán válogatott Yuya Osako az 1860 Münchentől.

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Helmest leszámítva nincs olyan név a keretben, akire az igazi fanatikusokat leszámítva bárki ismerősként felkapná a fejét. Hiába a Helmes-Ujah-Osako-Zoller csatár négyes, amely a másodosztályban legalábbis álom kvartettnek minősül, Stöger egy középpályását, Daniel Halfart nevezte nélkülözhetetlennek. A finom passzjátékra épülő támadásokban ugyanis ő tényleg alapvetően fontos. Az ő játékán sok múlik majd.
Ám mégsem valószínű, hogy a Düsseldorf - Greuter Fürth - Braunschweig vonalat vinné tovább a Köln, és egy év után máris alászállna a másodosztályba. Még akkor sem ha a 2000-es évek a kölni liftezésről szóltak: ötször jutott fel és négyszer esett ki. Most az Austria Wiennel osztrák bajnoki címet szerző Stöger egységet tudott teremteni. Ez pedig elég lehet a Bundesliga tagság hosszú távú megőrzéséhez.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47