A németországi átigazolási időszak utolsó napjára is jutott néhány komoly klubváltás. Lewis Holtby például a Hamburg játékosa lett, az angol bajnok, Bajnokok Ligája, valamint négyszeres FA Kupa győztes Salomon Kalou pedig a Hertha Berlinhez szerződött. A L'Équipe készített vele egy hosszabb interjút, amelyben elmondta, igencsak furcsa körülmények között kellett távoznia Lille-ből – mindössze 3 millió euróért.
Miért akart eligazolnia a Lille-ből?
A klub akarta, én pedig találtam egy érdekes állomást.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Úgy érezte, nyomást gyakorolnak önre, hogy távozzon?
Nem úgy éreztem, nyomást gyakoroltak rám, hogy távozzak... Amikor visszatértem a világbajnokságról, az újságokban találtam célzásokat rá, még ha nyíltan nem is mondták ki. Viszont minden, amit olvastam, az a klubtól jött, mert én egyetlen interjúban sem jelentettem ki, hogy nem akarok maradni.
Maradhatott volna?
Természetesen, de játéklehetőség nélkül nem teszem meg. A labdarúgók azért edzenek, hogy formába lendüljenek, nekem erre szinte nem volt lehetőségem.
Milyen volt, amikor nem küldték pályára?
Csalódást keltő. Különösen a kifogások. Hogy fáradt vagyok, hogy a Wolfsburgba szerződöm, noha semmilyen kapcsolatban nem álltam a német klubbal.
Tehát az ön szemében a Lille-nél próbálták bebizonyítani, hogy nem tartozik az egyesülethez.
Nem próbálták, teljesen nyíltan tették. Azért csalódás, mert nem vagyok egy problémás ember. A csapattársaim is bizonyíthatják, soha nem volt vitám, még edzésen sem. Nem szeretem a konfliktusokat. Az volt az érzésem, hogy bármit megtesznek a távozásom érdekében. Megértem, hogy néhány szurkoló kifütyült (a Porto elleni BL-selejtezőn), hiszen ők azt olvasták, hogy el akarok szerződni, hogy ebben a helyzetben nem tudok megfelelően koncentrálni. Egy ilyen képet akartak rólam kialakítani, pedig nem ez volt a helyzet.
Es ist vollbracht. Salomon Kalou wird
! Herzlich Willkommen in
,
!
BSC
— Michael Preetz (@michaelpreetz)
Portóban a lelátón találta magát, az milyen érzés volt?
Elutaztam Portugáliába. Azt gondoltam, ha már elvisznek, csak bekerülök a keretbe nem? Egyébként a meccs előtti napon még úgy volt, hogy kezdeni fogok, aztán a délelőtti séta közben az edző, René Girard odajött hozzám, hogy nem vagyok a keretben, mivel egy német klubbal tárgyalok...
Tárgyalt?
Nem, de akadtak érdeklődők. És ki mondta volna, ha nem valaki a klub részéről? Sosem jelentettem ki, hogy tárgyalok, azt sem, hogy el akarok igazolni.
Mikor vette fel a kapcsolatot a Herthával?
Az utolsó pillanatban jelentkezett be, a holland edző (Jos Luhukay) ismer engem. Ki akarta használni a lehetőséget, hogy olcsóbban megszerezhet. Egyébként a portugáliai meccs után kaptam a telefont.
A Hertha új igazolásai:
Per Skjelbred (Hamburg), John Heitinga (Fulham), Salomon Kalou (Lille), Jens Hegeler (Leverkusen), Valentin Stocker (Basel), Julian Schieber (Dortmund), Marvin Plattenhardt (Nürnberg), Genki Haraguchi (Urawa), Roy Beerens (AZ).
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47