Létezik egy olyan nézet, hogy az újonc csapatoknak sokkal nehezebb a második év, mint az első . Már, ha egyszer túlélték az elsőt. Ezt elsősorban motivációs okokkal magyarázzák. Azzal, hogy alacsonyabb osztályból felkerülve az első évben sokkal jobban dolgozik bennük a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, igenis megütik a magasabb szintet. Ám miután ezt egyszer megtették, sokkal nehezebb megismételni.
A Herha nem volt klasszikus újonc. Évekig biztos tagja volt az első osztálynak, BL-szerepléssel, negyedik hellyel. Amikor 2010-ben kiesett, mindenki kisiklásról beszélt. Egy évvel később már újra az első osztályban szerepelt, ám akkor újra csalódást okozott. Így mikor tavaly újabb egy év másodosztályt követően feljutott, már mindenki óvatosan állt a dolgokhoz. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a nyitókörben a Frankfurt 6-1-es legyőzése után többet beszélhettünk az Európa Liga szereplésről, mint a kiesésről. Végül a 11. lett.

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Hogy idén inkább lehetnek gondok, azt két tényező is alátámasztja. Az egyik, hogy elment az az Adrian Ramos, aki 16 góljával a Liga egyik legeredményesebb csatára volt, és nem tudták megtartani a tavaly kikölcsönzött Lasoggát sem. A másik, hogy az edzőnek, Jos Luhukaynak sincs nagy tapasztalata a második évekkel kapcsolatban, hiszen amikor feljuttatta a Gladbachot, akkor pár hónap múlva el is küldték, míg az Augsburgtól az első sikeres év után távozott.
És hogy mi lett a sorsa annak a majd’ 20 millió Eurónak, amit a klub a két csatárért kapott? Nos, csak a felét költötték el, de azt nyolc játékosra! Felmerülhet a kérdés, hogy mit ér a mennyiség a minőséggel szemben? De a névsor egyáltalán nem hangzik rosszul: Heitinga (Fulham), Stocker (Basel), Schieber (Dortmund), Beerens (AZ), Hegeler (Leverkusen), Haraguchi (Urawa), Plattenhardt (Nürnberg), Cigerci (Wolfsburg). Megannyian volt vagy jelenlegi felnőtt illetve utánpótlás válogatottak, nem is akármilyen csapatokból. Velük megtörtént az a vérfrissítés, amire szükség volt. Már csak az a kérdés, hogy Luhukay képes lesz-e motiváló környezetet megteremteni? Mert, ha nem, akkor öt éven belül jönni fog a harmadik zuhanás.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47