Az idény előtt nem gondoltam volna, hogy valaha is írni fogok hasonló témában a Bundesligával kapcsolatban. A szezon beharangozóban a Hannovert olyan csapatként jelöltük meg, amelynek komoly gondjai lehetnek a bennmaradást illetően. Viszont a tegnapi berlini győzelmével már a negyedik helyre lépett előre Korkut csapata. Márpedig a negyedik hely első pillantásra is nagyon nagy bravúrnak számít.
Mi lehet a titok? Ha egy kicsit részletesebben ránézünk a tabellára, akkor láthatjuk, az északiak 9 szerzett gólja hat (!) győzelmet és egy döntetlent ért, tehát összesen 19 pontot. Ez azt jelenti, hogy minden egyes gól több mint két pontot hozott. Ez az igazi minimalizmus! És ez az igazi hatékonyság!

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Hasonlítsuk csak össze a vezető Bayern München 23 góljával, ami 24 pontra volt jó. Így a bajorok minden egyes gólja megközelítőleg 1 pontot termelt. Tehát, ha így folytatja a Hannover, akkor nagyon sokáig juthat, és a szezon igazi nagy meglepetése lehet. Hiszen az a csapat, amely elvesztette Huszti Szabolcsot, Mame Biram Diuofot és Didier Ya Konant még a szezon előtt nagyon mást nem is tehetett, mint keresett egy új stratégiát. És közben meg is találta az igazi hatékonyságot jelentő játékstílust.
Persze ezzel nincs egyedül, hiszen van még két együttes, amely hasonló módon nagyjából két pontot szerez minden egyes góljával: az újonc Köln 7 lőtt góllal 12, míg a Hamburg 4 találattal 9 pontos. A hatékonysági mutató másik oldalán ott találjuk a Brémát és a Dortmundot: mindkettőnek majdnem két gól kellett eddig egyetlen pont megszerzéséhez.
Nem véletlenül állnak a tabella két kieső helyén...
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47