Amikor egy csapat elveszti a három legtöbbre tartott támadó szellemű játékosát, és nem képes hasonló játékosokat szerezni, akkor szükség van a korábbi célok újragondolására. Hannoverben a lázadó hírében álló elnök, Martin Kind (ő volt az, aki az 50+1-es szabálynak nekiment) miután csapata egymás után kétszer is az Európa Ligában játszhatott, és ott a negyeddöntőig jutott, még többet akart: a Bajnokok Ligáját. Ám akkor még Mirko Slomka irányította a csapatot, Diouf és Ya Konan mellett pedig Huszti Szabolcs is a keret tagja volt. Mára egyikük sem az. Pedig volt olyan év, hogy ők hárman hozták a csapat góljainak felét, az elmúlt két évben összesen 49-et.

Fotó: Eurosport

Nehéz nélkülük elképzelni az „új” Hannovert, amely aligha fog a nemzetközi kupákért küzdeni. Hiszen azon túl, hogy Diuof a Stoke, Ya Konan az Ittihad, Huszti pedig mostantól a Yatai sikeréért küzdhet, Rudnevs visszament a Hamburgba, a védő Pocognoli pedig a West Bromba. Pénzügyileg sem járt jól a Hannover, miután a három csatár mindegyike ingyen távozott.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Az érkezők között két, Bundesligában már bizonyított játékosért összesen 10 milliót adtak. A Nürnberggel kieső japán Kiyotake Husztit pótolhatja, míg a spanyol Joselu lehet az első számú csatár, a tavaly a Frankfurtban szerzett 9 gólja legalábbis feljogosítja erre. Sok pénzt fizettek értük, és nagy a kockázat, mert Kiyotake tavaly egyáltalán nem volt meggyőző, és az is sokat mondó, hogy Joselut könnyű szívvel engedte el az elmúlt három év alatt három klub is (Castilla, Hoffenheim, Frankfurt).
Még nagyobb kérdés, hogy mire lehet képes a Malmötől érkező chilei-svéd Albornoz és a Törökországot otthagyó litván Stankevicius? Aki saját bevallása szerint is megy az "erő" irányába, így játszott mindig is az aktuális világbajnok bajnokságában, 2006-ban a Bresciában, 2010-ben a Valenciában, most meg a Bundesligában.
A legnagyobb értéke a keretnek egy maradó játékos. A világbajnok kapus, Ron-Rober Zieler. Aki ugyan nem játszott Brazíliában, de így is 10 millió Euró körüli piaci árával a legdrágább a Hannovernél, és nyilvánvaló, hogy nem sokáig hajlandó maradni egy komoly ambíció nélküli csapatnál.
Fel van adva tehát a lecke az első teljes idényére készülő Tayfun Korkutnak. Példaképnek pedig ott van Tuchel vagy Streich, akik az utánpótláscsapatoktól indulva hódították meg egész Németországot. Apró probléma, hogy előbbiek legalább a saját utánpótlást ismerték, Korkut a Hannover ifinél sosem dolgozott…
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47