A Bundesliga dinoszaurusza, az a klub, amely eddig minden idényt az első osztályban kezdhetett, tavaly nagyon közel került a tűzhöz. Többszöri edzőváltás után, végül Mirko Slomka mentette meg a történelmi búcsútól az északiakat.
Ennek megfelelően minden téren aktív volt az átigazolási piacon a Hamburg, ami érthető is egy osztályozón kiharcolt bennmaradás után. Ám éppen az a játékos távozott rekordnak számító 15 millió euróért, aki szinte egy személyben tartotta benn a csapatot az első osztályban: Hakan Calhanoglu. A már a Bayer Leverkusen sikeréért dolgozó támadó középpályás volt az ésszerűnek tűnő áldozat, amivel minden más erősítésnek nekikezdhetett a vezetőség.
Először is sikerült a sokat sérült, de még így is kulcsembernek számító Pierre-Michel Lasogga kölcsönszerződését véglegesíteni. Ez máris elvitt 8,5 milliót. Majd jött a még mindig lábadozó Beister helyére a jobb oldalra Nicolai Müller a Mainzból, a gyengén teljesítő középpályás sorba egy igazi harcos: Valon Behrami a Napoliból, és Matthias Ostrzolek a védelem bal oldalára. Ezzel pedig máris túlköltekezett a klub.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40

Fotó: Eurosport

Az alig használt Rincon-Tesche-Lam-Aogo-Mancienne ötöstől sikeresen megszabadulva Mirko Slomka elkezdhette az építkezést is. Elsőre az Adler-Westermann-Behrami-Van der Vaart-Lasogga váz kifejezetten erősnek tűnik, főleg, hogy ha egy Badelj, Jansen, Jiracek válogatott trió is fel tud nőni a feladathoz. Két dolog viszont nem ígér sok jót a Köln elleni nyitómérkőzésre.
Először is a harmadosztályú Cottbus elleni kupameccs, amelyet csak büntetőkkel tudott megnyerni a Hamburg. Másrészt az a tény, hogy Mirko Slomkának fél év is kevés volt ahhoz, hogy arculatot adjon csapatának. A Hamburg úgy maradt benn az első osztályban, hogy példátlan módon az utolsó öt bajnokiján nem tudott pontot szerezni. Szerencséjére a két rivális, a Nürnberg és a Braunschweig is hasonlóan teljesített. Aztán az osztályozón sem nyert, tehát majd' öt hónapos nyeretlenséggel, mondhatjuk, hogy közel osztályhátrányból indul. Ez pedig óvatosságra intheti Mirko Slomkát, még akkor is, ha a keret erőssége alapján elsőre a középmezőny reális célkitűzésnek tűnhet.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47