Egy éve még mindenki siratta a Freiburgot. Milyen esélye van egy öt kulcsemberét potom pénzért elvesztő csapatnak úgy a Bundesligában, hogy hétről-hétre körbe kell, hogy utazza Európát is az Európa Ligában. Ám ez egy német kiscsapat megszokott élete. A folytatás viszont eltért. Nem egy - kiugró év után kieső - csapat után a Freiburg csak fél évig szenvedett. Ami tavasszal jött az már a „régi” csapat volt, és a bennmaradás.

Fotó: Eurosport

Idén enyhébb volt az elvándorlás. Távozott a korábban a Milannal is szóba hozott kapus, Oliver Baumann a Hoffenheimbe, akit szokatlan, Hamburg elleni potyái után talán nem is hiányolnak majd annyira a szurkolók. A helyén a Brémánál kegyvesztetté vált Mielitz próbál új életet kezdeni. A legnagyobb tehetségnek tartott - és nem mellesleg világbajnoki címet szerző - Ginter pedig a Dortmund hívó szavára mondott igent. Kettejükért 17 millió eurót kapott a klub, ami finoman szólva okosabb ügylet volt, mint az egy évvel korábbi, amikor a Rosenthal-Makiadi-Flum-Caligiuri-Kruse ötösfogat együtt nem hozott 11-et. Rajtuk kívül még elment a svájci válogatott Gelson Fernandes a Rennesbe, és a korábbi német válogatott Mike Hanke Kínába. Mint ahogy az Arsenalos Francis Coquelin kölcsönszerződéséből sem lett több.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Legalább volt hely az érkezőknek, közülük mégis egy maradó jelenti az ellentmondásosnak tűnő nagy üzletet. Hiszen Amir Mehmedit végleg megvették a Dinamo Kijevtől. Érkezett még Mike Frantz a kiesett Nürnbergtől, a svájci kapus Roman Bürki, a friss U19-es Európa bajnok védő Marc-Oliver Kempf és a szerb Stefan Mitrovic a Benficától. Ám rutin szempontjából alighanem Sacha Riether megvétele lesz a legnagyobb üzlet. A korábbi válogatott védő a kieső Fulhamet hagyta el, és tért vissza Németországba.
A Freiburg legnagyobb értéke viszont továbbra is a kispadon ül: Christian Streich. A karizmatikus edzőt félistenként tisztelik abban a városban, ahol immáron 23 éve él-hal a fociért, előbb játékosként, majd az utánpótlás csapat edzőjeként. Alighanem akkor is maradhatna, ha csapata búcsúzna az első osztálytól, amire ismerve az elhivatottságát, azért kicsi az esély. Ám így a nyugodt munkakörnyezet legalább garantálva van.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47