Az Eintracht Frankfurtnál kétség kívül az edző személye jelenti a legnagyobb változást. A világ életében a Werder sikeréért küzdő Thomas Schaaf vette át Armin Veh helyét a kispadon. A tavaly a kettős terheléstől (bajnokság, Európa Liga) megfáradt keretet kell felráznia a támadó focit kedvelő, és sokszor emiatt a védekezést egy picit hanyagoló edzőnek. Ebben pedig segítségére lehet egy igazolás, amely ritkán jön össze egy német középcsapatnak.
Lucas Piazon a brazil foci egyik nagy ígérete, és a Chelsea-től érkezett egy évre kölcsönbe. Schaaf korábban is szeretett igazi irányítókkal együtt dolgozni. Micoudval, Diegoval, Özillel vezette sikerre a Brémát, most Piazon lehet a kulcsember. Összesen 14-en távoztak a nyáron, köztük olyan meghatározó játékosok, mint Sebastian Jung (Wolfsburg), Pirmin Schwegler (Hoffenheim) és Sebastian Rode (Bayern). A házi gólkirály Joselu kölcsönszerződése lejárt, ő is elment. Volt tehát kit pótolni, és a Schaaf-mentalitásnak megfelelően előbb csatárok érkeztek. A világbajnokságot is megjárt svájci Haris Seferovic a Real Sociedadtól és egy nagy Bundesliga-visszatérő, a paraguayi Nelson Valdez, aki ráadásul korábban már dolgozott is együtt Schaaffal.

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Amolyan kiegészítésként, a kiesett Nürnberget is sikerült „levadászni”, az amerikai Timothy Chandler és a japán Makoto Hasebe onnan jött, és elsősorban a védelem stabilitásában lehet szerepük. Míg házon belül nagy segítség lehet a friss U19-es Európa bajnok Marc Stendera, aki Lucas Piazon pozíciójában jelenthet alternatívát. A keret jelentős erőkkel bír (9 válogatott focista van benne), hiszen a tavalyi Európa Liga szereplésre egy kicsit fel is lett duzzasztva, van tehát miből merítenie Schaafnak. Ráadásul a főpróba is jól sikerült: a német kupa első fordulójában 2-0-ra legyőzte a Viktoria Berlint.
Az első három bajnoki fordulóban nem jön szembe nagy ellenfél. Kezdésként a Freiburg, majd a Wolfsburg és az Augsburg. Van tehát ideje az új edzőnek az új gondolatok átadására. Mi pedig csak szurkolhatunk az egyik legszimpatikusabb edzőnek, hiszen a Bundesligának mindenesetre jót tenne egy sikeres Schaaf, egy eredményes Frankfurttal.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47