Mindegyik német csapat jó eséllyel pályzik a továbbjutásra a saját Bajnokok Ligája csoportjából. A legnehezebb dolga a Leverkusennek lesz, a Bayerné a legmagasabb szintű négyes, a Dortmundra és a Schalkéra is megoldható, de nem egyszerű feladat vár. Íme a csoportok rövid összegzése, és az érintettek villámvéleménye.

Fotó: Eurosport

C-csoport: Leverkusen, Benfica, Zenit, Monaco
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
A Leverkusen pontosan tudta, hogy nehéz csoportja lesz, hiszen a játéktudása magasabb szintre helyezné, a közelmúltja miatt viszont csak a harmadik kalapba került. Meg is kapta a legkiegyenlítettebb négyest. A Zenit Villas-Boassal idén elég erősnek tűnik, a Monaco csak azért negyedik kalapos, mert az elmúlt években nem szerepelt a nemzetközi porondon (nemrég még másodosztályú volt), a Benfica pedig rendszeresen tagja a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttesének. Szerintünk a legnagyobb veszélyben Roger Schmidték továbbjutása van a németek közül, de ha Kiesslingék úgy játszanak, mint ahogyan a szezon első négy tétmeccsén tették, nem lesz gond.
Rudi Völler (sportigazgató): „A negyedik kalapból a legnehezebb ellenfelet, a Monacót kaptuk. Lehet, hogy az első két körben szerencsénk volt, de azzal, hogy a franciák is hozzánk kerültek, ez egy nagyon kiegyenlített négyes lett. Nehéz lesz továbbjutni, de optimisták vagyunk, nincs veszíteni valónk, szeretnénk idén is bekerülni a legjobb tizenhat közé.”
Stefan Kiessling:Érdekes csoport. De függetlenül az ellenfelek játékerejétől, a cél, hogy bejussunk a legjobb 16 közé.
D-csoport: Borussia Dortmund, Arsenal, Galatasaray, Anderlecht
Négy év alatt harmadszor került ugyanabba a Bajnokok Ligája csoportba a Dortmund és az Arsenal. Amíg az első évben Jürgen Klopp fiainak a továbbjutás sem sikerült, tavaly már megnyerték a négyesüket, pedig ott volt benne a Napoli is. Idén a Galatasaray jelenthet még kihívást, amely tavaly a Juventusszal babrált ki. Az Anderlecht talpon maradása óriási szenzáció lenne.
Michael Zorc (sportigazgató): „Kiegyenlített csoport, amely komoly izgalmakat ígér. Az „ágyúsok” ellen már nagy tapasztalatunk van. Önbizalommal telve vágunk neki ennek a nehéz négyesnek.
Jürgen Klopp (edző):Régi jó barátokkal, és új arcokkal is találkozunk. Sosem jártam még az Anderlecht otthonában és Isztambulban sem. Nem volt kívánságunk a sorsolással kapcsolatban, most már tudjuk, kiket kaptunk, meg is kezdjük a feltérképezésüket, különösen szombattól.”
Ilkay Gündogan: „Török származásom miatt különösen pikáns lesz nekem a Galatasaray elleni párharc. Az Arsenal egy nemzetközi szinten is top csapat, ráadásul találkozhatunk néhány német sráccal a válogatottból. Aki pedig tavaly figyelte az Anderlechtet, az jól tudja, hogy egy fiatal és tehetséges alakulat.”

Fotó: Eurosport

E-csoport: Bayern München, Manchester City, CSZKA Moszkva, AS Roma
Kicsit déjà vu érzése lehet a Bayernnek, hiszen egy évvel ezelőtt is egy négyesbe került a most éppen angol és orosz bajnokkal. A gondot az jelenti, hogy akkor a Viktoria Plzen egészítette ki a csoportot, most viszont az olasz második AS Roma, ami Benatia átigazolása miatt még pikánsabbá teszi ezt a kvartett azon felül, hogy ez a legerősebb mind közül.
Karl-Heinz Rummenigge (elnök): „Nehéz, de érdekes csoport. A legelejétől kezdve összpontosítanunk kell a célunk, a továbbjutás elérésének érdekében.”
Matthias Sammer (sportigazgató): „Abszolút Bajnokok Ligája szintű csoport. Alapesetben a csoportkörben akad legalább egy, de néha két egyszerűbb ellenfeled is. Ezúttal nem ez a helyzet. Ez egy nagyon látványos, egyben nehéz négyes. Komoly kihívás számunkra.”
Philipp Lahm: „Ez nem egy könnyű csoport, három nagyon jó együttes lesz az ellenfelünk, köztük az angol bajnok, a Manchester City. Különösen idegenben készülhetünk nehéz feladatra.”
Thomas Müller: „A legtöbb ellenfelünket ismerjük tavalyról. A különbség, hogy idén a negyedik kalapból a Plzen helyett a Romát kaptuk, amely azért más szintet képvisel. Nem lesz sétagalopp, de bízunk a továbbjutásban.”
Mehdi Benatia: „Nagyon örülök ennek a négyesnek. Nagyon szerettem volna, hogy összesorsoljanak a Romával, így újra láthatom a régi barátaimat. Csodás meccsek lesznek.”
G-csoport: Schalke, Chelsea, Sporting, Maribor
A Schalke is egy régi ismerőssel találkozik újra, azzal a Chelsea-vel, amely tavaly oda-vissza simán legyőzte. A Sporting az előző szezonban megelőzte a Portót a bajnokságban, ami pontosan mutatja, milyen játékerőt képvisel. A Maribortól viszont a pontszerzés is bravúr lenne.
Horst Heldt (sportigazgató): „A Chelsea a csoport favoritja, és bizony akad vele elszámolni valónk. Tavaly kétszer is kikaptunk tőle. A Sporting egy komoly hagyományokkal rendelkező klub, a Maribor pedig a Celticet búcsúztatta a selejtezőben. A célunk, hogy legalább másodikok legyünk. Szerintem valamennyi német együttesnek jó esélye van a továbbjutásra.
Ralf Fährmann:Különösen a Chelsea-nek örülök. Nagyon érdekes csoport.”
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47