Elkezdődött a Bundesliga 2014/15-ös idénye. Ahogy azt már megszokhattuk, volt néhány meglepetés. Kevesen gondolták volna például, hogy a Dortmund otthon, nyolcvanezer szurkoló előtt vereséggel kezd, ám a Schalke hannoveri veresége is a nem várt kategória. Félig-meddig gyásznap ez a Ruhr-vidéken, hiszen tavaly a teljes év során csak egy ehhez hasonló forduló volt.
Hogy mik lehettek az okok? A Dortmund Leverkusen elleni vereségében benne lehetett egy meglepetés-hatás is, hiszen a vendégek új edzője, Roger Schmidt nem a jól bevált "visszahúzódunk, majd jöhet a gyors kontra" - játékot erőltette, hanem azt a fajta agresszív letámadásosat, amit Jürgen Klopp is előszeretettel alkalmaz. Klopp egyébként minden felelősséget átvállalt, mondván az ő feladata, hogy a játékosai megfelelő hozzáállással lépjenek a pályára, márpedig a rekordgyorsasággal (9 másodperc alatt) kapott gól komoly elalvás-effektust mutat.
A Schalkénél más a helyzet. Tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjére koncentrálva kapott az első három bajnokiján kilenc gólt, és szerzett csak egy pontot. Idén nincs ilyen kifogás. Mégis képes volt 1-0-s előnyről elbukni a nyáron jelentősen meggyengült Hannover elleni meccsét. Ami feltűnő, hogy a tavaly remekül működő csapaton belüli „tinédzser-egység” teljesen megbomlani látszik. Hiába magasztalták az egekig Jens Kellert a fiatalok nagyszerű csapatba építésével, ha most Goretzka sérült, Meyer kispados volt, Draxler teljesen formán kívüli, Ayhan pedig nem a posztján szerepelt. Így nem lesz Bayern-szorongatás, és lehet, hogy jövőre BL sem.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Egyébként a forduló "álom-tizenegye" a következőképpen fest:

bun

Fotó: Eurosport

Két Bundesliga-újonc is bekerült az Olaszországból érkező svájci Valon Behrami és a másodosztályból jövő Jens Wemmer személyében. Szalai Ádám a hoffenheimi teljesítményével, góljával majdnem befért a csatársorba, „pechjére” két támadó, a berlini Julian Schieber (2 góljával a forduló MVP-je), és a leverkuseni Stefan Kiessling megelőzte. Érdekes, hogy az abszolút újonc Paderbornból és a szintén „csak" 2-2-es döntetlent játszó Herthából is bekerült két ember a legjobb 11-be.
Az 1. forduló eredményei:
Gladbach - Stuttgart1:1 (0:0)
Paderborn - Mainz2:2 (1:1)
Dortmund - Leverkusen 0:2 (0:1)
Köln - Hamburg0:0 (0:0)
Hertha - Bremen2:2 (1:0)
Frankfurt - Freiburg1:0 (1:0)
Hannover - Schalke2:1 (0:0)
Hoffenheim - Augsburg2:0 (2:0)
Bayern - Wolfsburg 2:1 (1:0)
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47