A Bayern az amerikai túrájának végén szerdán az MLS All-Starts ellen lép pályára. A felkészülési hét persze a szimpla felkészülésnél jóval többről szól. Üzletről, pénzről és egy új piac meghódításáról.
A Chivas Guadalajara 1-0-ás legyőzése előtt jött a hír, hogy a Bundesliga stratégiai megállapodást kötött az amerikai 21th Century Foxszal. A Bayern mindeközben megnyitotta New York-i irodáját, és létrehozta új weboldalát (már a kilencediket) is az amerikaiaknak.
Ám az „amerikai nyitás”-ért felelős Rudolph Vidal picit árnyalta a képet: „Azért érkeztünk az Államokba, hogy itt legyünk. Ez minden.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
De ne legyünk ennyire naivak, a Forbes magazin által 1,85 milliárd dollár értékűre becsült klub jövőre már ázsiai „főhadiszállást” is tervez, ázsiai túrával egybekötve. A fő kapocs az üzletben egyébként az Adidas, amely az MLS (amerikai profi liga) mellett a Bayern egyik fő támogatója. A cél a focira egyre inkább nyitott és - fogalmazzunk úgy - tőkeerős amerikaiak meghódítása. A vb-n már ők voltak a legnagyobb számú külföldiek. A válogatott élén pedig ott egy német, Jürgen Klinsmann, a keretben pedig számos Bundesliga-focista található. Természetes tehát az érdeklődés is, amit merchandising-tevékenységgel, és amerikai cégek „megfogásával” próbál a legtehetősebb német klub kihasználni.
A Bayern közben azért focizik is, a játékosok - ha nem is frissen, de - éppen Portlandben készülnek az újabb megmérettetésre. (Ribery nyarlásból, a felesége kérésére megmaradt szakálla, vagy Guardiola vehemenciája külön figyelmet érdemel)
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47