Hét forduló telt el a Bundesliga idei kiírásából, és hét forduló elég volt arra, hogy a Bayern riválisai annyi pontot potyogtassanak, hogy reménytelenné tegyék a bajnoki címért folytatott harcot. De vajon kik az igazi alulteljesítők a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapatoknál?
Kezdjük a Dortmunddal, azzal a csapattal, amely Hummels és Durm személyében a válogatott védelmének felét adja, annak ellenére, hogy 12 kapott góljánál csak a Werder és a Hertha tud többet felmutatni.  Amikor két éve bajnok lett, akkor fél távnál volt ennyi, és a teljes bajnoki esztendő során nem kapott ki annyiszor (4), mint most. Ha szigorúan a statisztikai kimutatások alapján ítéljük meg a játékosok teljesítményét, akkor minden csapatrészben találunk alul teljesítő kulcsembert.
Mindjárt itt van Ciro Immobile, aki ugyan fontos gólt lőtt az Arsenal ellen, de a keret játékosai közül csak a 20. helyen áll borzasztó, 6.26-os átlaggal. Neki még szoknia kell a Bundesliga légkörét. Nagyobb a baj Benderrel (18.) és Weidenfellerrel(16.), mert mindketten évek óta a csapat meghatározó játékosai, de teljesítményük úgy nem éri el a 6.5-es átlagot, hogy szinte minden meccsen számított rájuk Klopp. (Egyébként csak összehasonlításul a 7-es átlag jónak számít, Arjen Robben 8.78-cal messze a legjobb a mezőnyben).
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40

Immobile

Fotó: Eurosport

A Leverkusennél a kapus, Berndt Leno van ott meglepetésre a „gyengébbek” között. Sőt, gyakorlatilag az alapemberek közül csak ő nem hozta magát. 6,39-es mutatója a Bundesliga kapusok közül az egyik leggyengébb, úgy, hogy még mindig a legnagyobb német reménységnek tartják, és rendre bekerül az U21-es válogatott keretébe is.

Leno

Fotó: Eurosport

A Schalkénél az Ayhan-Höger-Boateng trióval vannak gondok. Közülük egyértelműen Boateng az, akinek fölfelé kellene húznia csapatát, ám inkább csak lefelé sikerül. Előbbi kettő inkább kiegészítő ember, vagy tehetséges fiatal – ahogy tetszik – nem tőlük várják a csodát. Mindenesetre di Matteo egyik, ha nem a legnagyobb feladata az lesz, hogy Boatengből a legjobbat hozza ki.

Boateng

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47