Minden, ami elképzelhetetlennek tűnt az megtörtént az elmúlt években egy németországi városban. Egy csapat számottevő Bundesliga múlt nélkül képes volt a helyét stabilizálni az első osztályban. Egy edző tapasztalat nélkül, két év alatt az egyik legkeresettebbé vált. Egy játékos ez idő alatt a harmadosztályú ismeretlenségből a válogatottig jutott. Vajon tarthat-e még továbbMarkus Weinzierlés az Augsburg népmesébe illő története? Mert André Hahné – már tudjuk – máshol folytatódik.

Fotó: Eurosport

A tavalyi év is úgy kezdődött, mint az azt megelőző: az Augsburg az első számú kiesőjelöltek közé tartozott. Aztán csak gyűjtögette a pontokat szorgalmasan, elvette a Bayern München több mint egy éve tartó veretlenségét, és a végére még sorozatban nyert hármat, hogy csak egy ponttal maradjon le a csodáról: az Európa Liga indulásról. Ahhoz képest, hogy ez még csak története harmadik Bundesliga-éve volt, le a kalappal! A nyolcadik hely megismétlése ráadásul egyáltalán nem tűnik elrugaszkodott célnak. Végtére is a sikeredző Weinzierl maradt, a háttérben remek munkát végző, korábbi Európa bajnok menedzserrel, Stefan Reuterrel együtt. A kulcsemberek közül is csak André Hahn távozott a Mönchengladbachba, bár az tény, hogy a 2.25 millió Euróért a szerződéséből kivásárolt szélső 12 gólja és ugyanennyi gólpassza nagyon fog hiányozni.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
Cserébe viszont jöttek az okos igazolások. Ebbe a kategóriába tartozik a szlovén válogatott csatár Tim Matavz, aki a PSV-től érkezett, az ex-mainzi Shawn Parker és a szerb Nikola Djurdic is. Hármójukra 7 millió Eurót áldozott a klub. Ebből is látszik, hogy elsősorban a csatárokkal voltak elégedetlenek, ami nem is csoda, hiszen a Bobadilla-Möders-Milik--Ji négyes összesen nyolc találatra volt képes. Utóbbi kettőtől meg is váltak gyorsan.
Az érkezők listáján még ott van a korábban a Bayernnel és a Dortmunddal is bajnoki címet nyerő Markus Feulner, aki a kieső Nürnberget hagyta ott az Augsburg kedvéért. Jött a nagy tehetségnek kikiáltott ghánai védő Abdul Rahman Baba, és a brazil középpályás Caiuby, aki ugyan a Wolfsburgnál korábban kevésnek találtatott az első osztályra, ám könnyen lehet, hogy ez a második lehetőség épp jókor jön.
Egy csapat, amelyet a tavalyi szárnyalás után szét kellett volna kapkodni, egyben maradt, sőt papíron erősödött is. Ám ugyanez a „papír” azt is mondja, hogy a Bundesliga harmadik leggyengébb keretével kell, hogy hétről-hétre felvegye a versenyt a többiekkel. Akkor most jön a realitás?
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47