Talán sokan elfelejtették, vagy nem is tudják, de Mats Hummels a Bayern München nevelése. Hét éves korában került a klubhoz, amelyben be is mutatkozott a Bundesligában, ám előbb kölcsön, majd végleg odaadták a Borussia Dortmundnak. Mindez öt éve történt, ma már nyugodtan kijelenthetjük, óriásit hibáztak a bajorok.
Hiszen – többek között – éppen vele a BVB előbb a nyakára nőtt a rekordbajnoknak, majd kétszer meg is előzte az élvonalban, a DFB Kupa 2012-es fináléjában pedig 5-2-re ütötte ki. „A Bayernnek évek óta vannak nehézségei velünk, ezért is próbál meg folyamatosan gyengíteni minket” – fogalmazott a Transfermarktnak az erre az évre Kehltől a csapatkapitányi karszalagot is megöröklő védő.
Nézzék csak meg, hogyan viselkedett Karl-Heinz Rummenigge Reus szerződésének részleteivel kapcsolatban. Az ilyenekre számítunk, és ez egyben azt is jelenti, hogy a Bayern küzd velünk – ennél nagyobb dicséretet pedig nem is kaphatnánk.
Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40

Azért a válogatottban jó viszonyt ápol a Bayern játékosaival

Fotó: Eurosport

A bajorok vezetője azt szellőztette meg, hogy a többek között a Manchester United és a Real Madrid által is csábított klasszis kontraktusában szerepel egy 25 millió eurós kivásárlási ár, miközben a valós a támadó szerint egy tízessel több. Hummels esetében ilyen probléma nem merülhet fel, hiszen nem szabták meg azt az összeget, amelynek kifizetése esetén azonnal távozhat.
Benne lehetett volna a szerződésemben, ha ragaszkodom hozzá. De szándékosan mondtam, hogy ne tegyék bele. Példát akartam mutatni azzal, hogy 2012-ben öt évre köteleztem el magam. Ha majd egy napon elhagyom a Dortmundot, akkor azt 100%-ig nyíltan teszem. Nem lesz olyan, hogy egyszer csak közlöm: „amúgy köszi az elmúlt évet, remek volt, na léptem.” Szeretném, ha az egyesület előre tudná, mi fog következni, és így marad ideje arra, hogy felkészüljön rá. Az a szándékom, hogy egy mindenki számára tökéletesen megfelelő üzlet jöjjön létre.
Közel sem biztos, hogy egyáltalán akad olyan klub, amely kedvéért elhagyná a Dortmundot, hiszen véleménye szerint Fortuna kicsit nagyobb segítségével még sikeresebb is lehetett volna a csapat az elmúlt években: „Mi lett volna, ha nagyobb szerencsénk van, és a Bajnokok Ligája döntőjében a játékvezető kiállítja Dantét, amire könnyedén sor kerülhetett volna? Vagy ha a Német Kupa idei fináléjában megadják azt a gólt, amit teljesen szabályosan szereztünk? Szerintem a Bayernnél is tudják, hogy annál a két sikerüknél mázlira is szükségük volt.”
Elég nagyot változott a viszonya a müncheniekkel az elmúlt fél évtizedben, ami valahol érthető is, hiszen valóban létszám fölöttinek ítélték. A legérdekesebb, hogy kinek az érkezése miatt: „Ha nem veszik meg Brenót 2007-ben 12 millió euróért, nem igazoltam volna el. De ilyen a labdarúgás. Gyakorlatilag a boldogságba zavartak.” Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy a gyújtogatási ügye miatt a börtönt is megjáró brazil bekk a Bayern történetének egyik legrosszabb átigazolásának bizonyult ár/érték arányban.
Reus és Blaszczykowski is egy hónapra dőlt ki
A tavaly sérülésektől sújtott Dortmundnak komoly déjà vu érzései lehetnek, hiszen alig kezdődött el a szezon, máris hiányzik két meghatározó labdarúgója. Marco Reus még a skótok elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtezőn kapott egyet a lábára, ami miatt egy hónapot kell kihagynia, de ma már megjelent az edzőpályán, és megkezdte a regenerációját. Nemrég pedig Jakub Blaszczykowski jelentette be a saját Facebook-oldalán, hogy izomsérülés miatt négy hétig nem játszhat.
Hírek, képek, és cikkek a német futball világából a Bundesliga hosszabbitas.hu-n facebook-oldalon.
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47