Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marco Rossi Berlinben járt - Dárdai Márton a magyar válogatottban?

Rizmayer Bence

Frissítve 05/12/2023 - 16:52 GMT+1

A Bild információi szerint Marco Rossi hétvégén Berlinben megnézte a Hertha - Elversberg (5-1) Bundesliga 2-es mérkőzést, majd Dárdai Mártonnal beszélgetett.

Dárdai Pál és Dárdai Márton

Fotó: Getty Images

A ballábas, labdával proaktív belső védő hiánycikk a nemzetközi futballban.
Ha jobban megvizsgáljuk, Magyarországon nem sok hasonló paraméterekkel rendelkező játékost találunk Szalai Attilán kívül - a válogatottban még Szalai Gábor ballábas középhátvéd. A német labdarúgás sem dúskál az ilyen típusú játékosokban, ezért kifejezetten érdekes Dárdai Márton esete - aki ráadásul a középpályán is bevethető, univerzális futballista.
A Hertha 21 éves játékosa jelenleg német utánpótlás-válogatott, ugyanakkor választhatja Magyarországot is. A korábbi válogatott szövetségi kapitány, Dárdai Pál középső fia sokszor megkapta azt a kritikát a szurkolóktól, hogy "akinek gondolkoznia kell azon, hogy milyen válogatott legyen, annak semmi keresnivalója a magyar nemzeti tizenegyben." Azonban a helyzet nem ennyire fekete és fehér.
Éppen a fentebb említett gondolatok miatt simán elképzelhető, idővel Dárdai Márton a német felnőtt válogatottban bemutatkozhat. Emiatt nem kellene a keresztvizet leszedni róla, szakmai megközelítésből abszolút érthető, hogy nem automatikus számára a magyar válogatott kérdésköre.
Arról már nem beszélve, miért kellene természetesnek lennie annak, hogy egy Németországban született, szocializálódott, német utánpótlás-válogatottban szereplő játékos egyértelműen Magyarország felé forduljon - csak mert az édesapja a honi labdarúgás ikonikus alakja.
A Dárdai-akta újabb fejezete nyílhatott meg vasárnap, mivel a Bild állítása szerint Marco Rossi a helyszínen követte végig a Hertha - Elvesberg összecsapást, melyet a 21 éves védő végigjátszott. A német lap információi szerint a találkozó után Rossi elbeszélgetett Dárdai Mártonnal, minden bizonnyal a magyar válogatottban való szereplése volt terítéken.
Amennyiben Dárdai Márton Magyarországot választaná, tovább bővülne Marco Rossi variációs lehetősége a belső védők rotálására, valamint kapna egy olyan játékost, aki akár a középpályán is bevethet. Dárdai a jelenleg futó idényben 15 mérkőzésen kapott szerepet a Herthában, ebből 9-et végigjátszott. Emellett a német U21-es válogatottban többször pályára lépett.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés