Összehangolt európai és ázsiai rendőri akció során labdarúgó-mérkőzésekhez kapcsolódó fogadási csalásokkal összefüggésben 28 országban közel 1400 embert állítottak elő.

Az Interpol honlapjának keddi tájékoztatása nyomán ez már a nyolcadik ilyen jellegű akciójuk volt, a mostani műveletek során lefoglaltak 7,9 millió amerikai dollár értékű készpénzt, valamint számítógépeket és mobiltelefonokat, amelyek 465 millió dollár értékű fogadásokhoz kapcsolódnak.
Hozzátették: az egyik központ Hongkong volt, ahol több mint 800 személyt állítottak elő - köztük az egyik csoport feltételezett vezetőjét -, lefoglaltak 2,7 millió amerikai dollár értékű készpénzt, valamint megszereztek egy olyan adathordozót, amelyen többszáz millió dollárt eredményező fogadásokról találtak részleteket. Ez a helyi rendőrök egyik legsikeresebb ilyen jellegű akciója volt.
Labdarúgás
Végre kiderül, melyik a kevésbé rossz csapat Észak-Londonban
2 ÓRÁJA

A lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet kiemelte: a gyanús fogadások kapcsolódnak a sportág legutóbbi, nyári Európa-bajnokságához is.

Az Interpol emlékeztetett: az illegális szerencsejáték óriási nyereséget termel különböző bűnszervezeteknek, valamint melegágya a pénzmosásnak és a korrupciónak. Az eddigi nyolc akció során összesen 19 100 embert állítottak elő, 63 millió amerikai dollár értékű készpénzt foglaltak le, és több mint négyezer illegális fogadást lepleztek le, amelyek 7,3 milliárd amerikai dollár értékű forgalmat generáltak.
A közleményben felsorolt 28 közreműködő ország között szerepel Magyarország is.
Forrás: MTI
Serie A TIM
Egy kulcsemberét elveszítette, de megszerezte a három pontot a Juve
2 ÓRÁJA
Labdarúgás
Bejelentette visszavonulását a franciák klasszis labdarúgója
3 ÓRÁJA