Ma indul a világbajnokság egyenes kieséses szakasza. És ha nem is annyira, mint jéghokiban, gyakorlatilag elmondhatjuk: most kezdődik a torna csak igazán.
Először is a Brazília-Chile nyolcaddöntővel, melynek a pikantériáját az adja, hogy Chile a legutóbbi két vb-szereplése alkalmával épp Brazília ellen játszotta utolsó mérkőzését.
Mert 1998-ban a Zamorano-Salas féle csapat 4-1-re, 2010-ben pedig 3-0-ra kapott ki a nyolc közé jutásért Brazíliától. És hogy ilyen előzmények mellett miért nyilatkozta Luis Felipe Scolari, Brazília szövetségi kapitánya még decemberben:
Euro 2020
Eljátszotta kétgólós előnyét, végül mégis nyert Hollandia
8 ÓRÁJA
Remélem, Chile nem jut tovább. Bármelyik másik csapattal szívesebben találkoznék, mert nagyon jól szervezett, okos futballt játszanak. Jobb lenne nekünk egy európai ellenfél.

Fotó: Eurosport

Tehát inkább játszott volna Hollandiával és Spanyolországgal. Az okok között ő maga említette, hogy Chile játéka szöges ellentéte annak, amit csapata képvisel. Rövidpasszos, nagyon intenzív és egyáltalán nem óvatos játék. Mondhatni jég és tűz találkozása lehet, és ezért is egy érzelmi hullámzást tekintve az egyik legjobb meccsre számíthatunk. Ha azt vesszük, hogy a két csapat legutóbbi öt meccsén öt kiállítás volt (legutóbb tavaly egy barátságos (!) mérkőzésen is), akkor Howard Webb szerepe is döntő lehet, akit amolyan felvezetésként már most nyomás alá helyezett a chilei média.
Sokan a Mexikó elleni találkozóhoz hasonlítják az összecsapást, amelyen 0-0-s döntetlen jött csak össze a hazaiaknak. Apró, de nem mellékes különbség, hogy Mexikó védelmének köszönhetően jutott túl a csoportkörön. Ochoa, Maza és Marquez teljesítménye emelkedett ki.
Chilét viszont a támadó-szekció repítette idáig. Alexis Sanchezzel, Vargasszal és Vidallal (aki a hírek szerint visszatérhet erre a meccsre). Így viszont el is érkeztünk oda, hol is dőlhet el ez a meccs. A chilei védelemnél. A csapatnak, amelynek nincs 180 cm-esnél magasabb mezőnyjátékosa, fel kell arra készülnie, hogy jön majd Thiago Silva, David Luiz vagy Fred a pontrúgásoknál, valahogy úgy, ahogy Fer érkezett a holland meccsen, és ha nem figyelnek, akkor komoly baj lehet. Főleg, ha az első gólt Chile kapja, mert még nem fordított ezen a világbajnokságon.
A várható kezdőcsapatok:
Brazília: Cesar; Dani Alves, Thiago Silva, Dante, Marcelo; Fernandinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.
Chile: Bravo; Isla, Medel, Jara, Mena; Gutierrez, Aranguiz, Diaz, Vidal; Sanchez, Vargas.
Euro 2020
Az osztrákok a hajrában szerzett két góllal verték az újonc macedónokat
11 ÓRÁJA
Euro 2020
A magyar válogatott tagjait is sokkolta Eriksen esete
13 ÓRÁJA