Az európai szövetség (UEFA) vezető testülete keddi ülésén hagyta jóvá a nemzeti csapatokkal foglalkozó bizottságának múlt heti javaslatát, miszerint 23 helyett 26 játékosból áll majd egy-egy együttes kerete.

A közleményben azt viszont kiemelte, hogy a mérkőzésekre ugyanúgy csak 23 futballistát lehet nevezni, mert a sportág szabálya előírja, hogy legfeljebb 12 cserejátékos lehet.
Az UEFA azzal indokolta a döntést, hogy a játékosok esetleges pozitív koronavírustesztje és az azt követő karanténkötelezettség ne okozzon létszámbeli problémát a csapatoknak.
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
2 ÓRA
A június elsejéig leadott kereten csak súlyos sérülés vagy betegség esetén lehet változtatni az adott válogatott első mérkőzése előtt. Az UEFA tájékoztatása szerint ebbe a kategóriába beletartoznak a koronavírussal megfertőződött játékosok és a szoros kontaktszemélynek minősülő - és ezért elkülönített - futballisták is. Aki viszont kikerül a keretből, az már nem térhet vissza.
Arról már korábban határozott az UEFA, hogy három helyett öt cserét engedélyez a mérkőzéseken, mivel a koronavírus-járvány miatt zsúfoltabbá vált a versenynaptár és a játékosok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.
A tavalyról idénre halasztott kontinensviadalt június 11. és július 11. között bonyolítják le. Eredetileg 12 város adott volna otthont a mérkőzéseknek, de mivel Dublin és Bilbao nem tudta garantálni a nézők beengedését a stadionba, a múlt héten változott a helyzet, beugróként jelentkezett Sevilla, Szentpétervár pedig több csoportmeccset rendez, míg London egy plusz nyolcaddöntőt kapott. A torna rendezője mellettük München, Baku, Róma, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Glasgow és Budapest. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.
Marco Rossi, a magyarok olasz szövetségi kapitánya csütörtökön hirdeti ki bő keretét.
Forrás: MTI
OTP Bank Liga
Távozik a Ferencvárostól a 39-szeres magyar válogatott
4 ÓRA
Bundesliga
Szoboszlai Dominik érkezése óta először edzett a Lipcsével
5 ÓRA