Mivel idén világbajnokságot rendeznek, kicsit más az átigazolási piac dinamikája, mint általában. A komoly tehetségeket már a torna előtt – kisebb összegért – meg akarják szerezni, ám akadnak olyanok is, akik kivárnak, és megnézik, kinek megy igazán jól Brazíliában az eddig ismeretlenek közül.
Előbbi kategóriába tartozik Adam Lallana. Az idei szezon egyik legnagyobb felfedezettje nagyszerűen teljesített a Southamptonban, aminek köszönhetően Roy Hodgson világbajnoki keretébe is bekerült. Az szinte biztosnak vehető, hogy a nyáron elhagyja klubját, arra pedig elég jó esély van, hogy követi menedzserét, Maurio Piochettinót, és a Tottenham labdarúgója lesz. A hírek szerint a Liverpool is érdeklődik iránta. (Daily Mirror)
Hamár a „vörösöknél” tartunk, ők Emre Cant nézték ki maguknak. A hírek szerint 12 millió euróért meg is vehetnék a Bayerntől, ami az eddig látottak alapján túlságosan magas összeg, de ismerve Brendon Rodgers képességeit - szinte minden játékosából jobb futballistát faragott - akár még működhet is. A vételár mellett azonban Can fizetési igényei is problémát jelentenek, egyelőre túlságosan sokat kér. (Bild)
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
7 ÓRA
A Bayern München több játékosa iránt érdeklődnek Angliában. Toni Kroos szerződése csak jövőre jár le, jelen állás szerint marad is a bajoroknál. Ettől függetlenül a Manchester United és a Chelsea is reménykedik a megszerzésében - akár idén, akár jövőre. Előbbi esetében előny lehet, hogy az új menedzser, Louis van Gaal már dolgozott vele együtt korábban, utóbbi viszont a következő szezonban is indul a BL-ben. (Mirror)
A Unitednél természetesen további erősítésekben is gondolkodnak. Mivel Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is elhagyja a klubot, muszáj találni középső védőket. Van Gaal Mats Hummels-t (Dortmund) és Bruno Martins Indit (Feyenoord) nézte ki magának, pedig Spanyolországból olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Atlético Madrid játékosa, Miranda 24 millió fontért az Old Traffordon folytatja. (Manchester Evening News)
Az Atlético nagyon nehéz helyzetben van. Azután, hogy a csapat megnyerte a spanyol bajnokságot és döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában, az igazán nagyok szét akarják szedni a keretét. A Chelsea egyből három labdarúgóját is vinné, Filipe Luist, Diego Costát és a tíz évvel ezelőtt már a londoniaknál szereplő Tiagot. A transzferek összesen több mint 50 millió fontba kerülnének. (Times)

Közel egy évtizede Párizsban Eto'o még elszomorította Wengert

Fotó: Eurosport

Ha jönne Diego Costa, még biztosabb lenne a lejárt szerződésű Samuel Eto'o távozása José Mourinho gárdájából. A hírek szerint azonban nem kell várost is váltania, az Arsenal szeretne lecsapni rá, amely ellen 2006-ban a Bajnokok Ligája döntőjében is betalált. Egy ifjú BL-győztest is szeretne megszerezni Arsène Wenger: Alvaro Morata áráról tárgyal egymással a két klub. (Mirror)
Ami viszont már biztos, Lukasz Fabianski elhagyja Angliát, ám ettől még marad a Premier League-ben. Az Arsenallal FA-kupát nyerő lengyel kapusnak lejár a szerződése, újat pedig a Swansea-val kötött. (ITV)
Egyébként ma van Roberto Di Matteo születésnapja. A Chelsea-vel két éve BL-t nyerő olasz szakember a pletykarovatok közkedvelt szereplője, alig akad olyan állás, amivel kapcsolatban ne említenék meg. Most éppen a Southamptonról beszélnek, de oda az első számú jelölt Murat Yakin, aki nemrég köszönt el a Baseltől, és akinek helyét a Videoton egykori mestere, Paolo Sousa foglalta el.
OTP Bank Liga
Távozik a Ferencvárostól a 39-szeres magyar válogatott
10 ÓRA
Bundesliga
Szoboszlai Dominik érkezése óta először edzett a Lipcsével
11 ÓRA