Zbigniew Boniek, a lengyel szövetség elnöke, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja pénteken megerősítette, hogy a Bilbaóba tervezett meccseket Sevillában rendezik, és azt is elmondta, hogy a dublini mérkőzések helyszíne Szentpétervár lesz.
Az ír fővárosnak ugyanazért kell lemondania a rendezésről, mint Bilbaónak, ugyanis a világjárvány miatt nem tudta garantálni a szurkolók beengedését a stadionba.

Bilbao stadion

Fotó: Getty Images

Labdarúgás
Ferguson büszke a United jótékonysági akcióival kitűnő focistájára
9 ÓRA
Az orosz város így már hét Európa-bajnoki találkozónak ad otthont.
A harmadik város München volt, amelynek veszélybe került a házigazda szerepe, de mivel a német szövetség végül legalább 14 500 szurkoló beengedését garantálta, a 75 ezres Allianz Arena a dpa német hírügynökség értesülései szerint bennmaradt a torna helyszínei között az UEFA végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében. A magyar válogatott a világbajnok franciák mellett az Eb-címvédő portugálokkal, valamint a németekkel került azonos csoportba, a Németország-Magyarország összecsapást Münchenben rendezik.
https://i.eurosport.com/2012/07/11/861793.jpg
A helyi hatóságok szerda éjjel jelentették be: a baszkföldi város nem lesz rendező, miután nem tudja garantálni, hogy nézők előtt rendezhet találkozókat. Itt játszotta volna a spanyol válogatott a lengyelek, a svédek és a szlovákok elleni csoportmérkőzéseit, ezen kívül egy nyolcaddöntőt is tartottak volna a helyi stadionban. A spanyol szövetség a múlt héten számolt be róla, hogy ha Bilbao nem tudna házigazda lenni, akkor Sevilla lehetne a spanyol beugró.
A város vezetői perrel fenyegetik az európai szövetséget (UEFA) a szerintük egyoldalú, Bilbao imázsát rontó döntés miatt, kártérítést követelnek, ugyanis már hat éve készülnek a kontinensviadalra, és megítélésük szerint a jelenlegi helyzetben is képesek megrendezni a találkozókat, ám a koronavírus-járvány miatt most szurkolók nélkül tudják ezt megtenni. Baszkföld a járvány által az egyik legsúlyosabban sújtott régió Spanyolországban.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119121.jpg
"Szorgalmasan dolgoztunk a rendező szövetségekkel és a helyi hatóságokkal annak érdekében, hogy garantáljuk a mérkőzések biztonságos és ünnepi hangulatú lebonyolítását. Nagyon örülök, hogy kontinensszerte minden meccsen üdvözölhetjük majd a nézőket a válogatott futball ünnepén" - mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.
A kontinensviadalt így június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.
Forrás: MTI
Serie A
Még maradt esélye a Juvénak a BL-re
10 ÓRA
The Emirates FA Cup
Először nyert FA Kupát a Leicester
10 ÓRA