Eddig elkerülték egymást, az Európa-bajnokságon nagyot szólhatnak.

Karim Benzema alig várja, hogy végre együtt játszhasson Kylian Mbappéval, miután a Real Madrid sztárját is nevezte Didier Deschamps szövetségi kapitány a francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretébe.
Benzema 2015. augusztus 10-én szerepelt legutóbb a nemzeti együttesben, amikor barátságos mérkőzésen 4-0-ra nyertek Örményország ellen, ő két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.
Labdarúgás
Ismét a világbajnok francia támadó a világ legértékesebb labdarúgója
07/06/2022 09:44
Ahogy kollégánk, Szabó Christophe írta cikkében, mostani "döntésével Deschamps egy 5 éves hidegháborúnak vetett véget. Az ügy akkor akkor kezdődött, amikor Benzema 2015-ben előzetes letartóztatásba került, amiért válogatottbeli csapattársáról, Mathieu Valbuenáról kiszivárgott egy szexvideó, a zsaroló és Valbuena között pedig Benzema vállalt közvetítői szerepet. Deschamps az ügy kirobbanásakor meghatározatlan ideig mindkét játékost távolt tartotta a válogatottól. Ítélet azóta sem született, Benzemát jelenleg zsarolási bűnrészességgel vádolják, az ügy egyelőre még nyitottan áll a versailles-i ügyészség előtt.
Kettejük kapcsolata akkor siklott félre, amikor Benzema egy év távollét után, nem sokkal a 2016-os Európa-bajnokság előtt azzal vádolta meg Deschamps-ot, hogy a be nem válogatással a szövetségi kapitány „engedett Franciaország rasszista részének”. Később úgy tűnt, a vita személyes síkra terelődött, Deschamps concarneau-i házára graffitisek a „rasszista”-feliratot firkálták fel, ami több elmondás alapján is felkavarta a francia szövetségi kapitányt.
Deschamps ugyan sosem jelentette ki, hogy soha többet nem hívná be Benzemát a válogatottba, a sorok között viszont azt lehetett kiolvasni: az ajtók bezárultak."

Griezmann, Pogba, Mbappé és Benzema

Fotó: Eurosport

A Real Madridban azóta is tündökölt, és a Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal folytatott eredményes tárgyalások után visszatérhetett száműzetéséből , és alig várja, hogy egy olyan keret tagjaként játszhasson, amelyen számos világbajnok támadó szerepel.
"Világos, hogy sok visszajelzést kaptam. Csak könnyű lehet Mbappéval játszani. Igaz, hogy fiatal játékos, de nagyon-nagyon tehetséges. Tetszik a mozgása, az, ahogyan focizik. Most rajtunk múlik, hogy jól kijövünk-e a pályán, de különben sincsenek kétségeim ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére nem szabad csak az Mbappé-Benzema duóra koncentrálnunk. Sok nagyon tehetséges játékos van még ebben a csapatban: Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Paul Pogba, Ousmane Dembele, Kingsley Coman, Wissam Ben Yedder. A veszély bárhonnan érkezhet, és ez sokkal jobb Franciaország számára.” – nyilatkozta Benzema az Onze Mondialnak.
Megint Szabó Christophe-tól idézünk, a francia csapaton belüli konkurencia pillanatnyi helyzetéről:
"Ha a Kékek nem is álltak rosszul az elmúlt hónapokban, lehetséges, hogy Deschamps úgy mérlegelt, a jelenlegi támadórész túl vékony a torna megnyeréséhez. A legutóbbi összetartáson Ukrajna, Kazakhsztán és Bosznia-Hercegovina ellen mindössze 4 gólt szereztek, Olivier Giroud huzamosabb ideje csak csere a Chelsea-ben, Anthony Martial küzdelmes idényen van túl és most sérüléssel is bajlódik. Csatár poszton maradna megoldásként Kylian Mbappé, aki viszont előszeretettel hangoztatja, hogy nem szeret befejező csatárt játszani, és Deschamps is jobban tudta hasznosítani a csapat jobb szélén. Maradt Benzema és Ben Yedder, akik azt a szerepkört tudják betölteni."
Benzema hat év után húzhatja fel tehát magára újra a Kékek mezét, miután kimaradt a 2016-os Eb ezüstérmes, és a 2018-as vb-győztes csapatból is. Eddigi 81 válogatott fellépésén 21 gólt szerzett, ehhez az idei kontinenstornán bizonyára többet is hozzátesz majd.
"Több mint boldog vagyok, büszkeséget érzek. Egy ideje már erre vártam. Mindig dolgoztam, soha nem adtam fel, soha nem engedtem el. Végül ez egy jutalom. Nagyon boldog vagyok, alig várom, hogy ott legyek, edzhessek,és pályára léphessek. Ez egy sok tehetségből álló csapat, és én is szeretnék ebben a csapatban játszani.”
via goal.com
Labdarúgás
Mbappé Macrontól is kapott tanácsot a döntése előtt
04/06/2022 10:15
Labdarúgás
Benzema és Mbappé mellett Vinícius is bekerült az idei idény BL-álomcsapatába
31/05/2022 12:50