2:2-es döntetlent játszott a Freiburggal a német bajnokság megnyerését már az előző fordulóban biztosító Bayern München, de elsősorban Robert Lewandowski miatt vált emlékezetessé a találkozó. A lengyel klasszis meglőtte 40. gólját a szezonban, ezzel beállította Gerd Müller rekordját az egy Bundesliga-szezon alatt meglőtt gólok számát tekintve. A németek Bombázója az 1971/72-es idényben szintén a Bayern színeiben jutott el 40 találatig. Hosszú éveken át senki sem járt közel ahhoz, hogy megdöntse a rekordot, komplett generációk koptak ki úgy, hogy meg sem tudták közelíteni ezt a teljesítményt. Lewandowski azonban évről évre egyre több találatot jegyez, idén pedig már fordulók óta sejteni lehetett, hogy a csatár és csapattársai mindent megtesznek azért, hogy összejöjjön a 40. gól. A legnagyobb veszélyt sérülése jelentette a rekordra: a lengyel válogatott márciusi, Andorra elleni mérkőzésén szenvedett térdsérülést Lewandowski, és utána mérkőzéseket kellett kihagynia. Illetve a mostani Freiburg elleni találkozó előtt is félbe kellett hagynia az edzést a túlzott megerőltetés miatt.
Lewandowskinak 28 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy meglője a 40 gólt. A Freiburg ellen a találkozó 26. percében egy berúgott tizenegyessel érte utol Gerd Müllert, majd a meze alatt megbújó „Gerd mindörökké” feliratú trikójával emlékezett meg a német válogatott egykori legendájáról.

Lewandowski nem feledkezett meg Gerd Müllerről

Fotó: From Official Website

Labdarúgás
Kahn még mindig reméli, hogy Lewandowski marad
15 ÓRÁJA
A lengyel csatárnak a mérkőzés további szakaszában több lehetősége is adódott, hogy megjavítsa az évtizedeken át fennálló rekordot, de nem sikerült értékesíteni helyzeteit.
„Sosem hittem volna, hogy ez megtörténik. Amit Gerd Müller véghezvitt, az hihetetlen. Az, hogy vele osztozom ezen a rekordon, nagyon, nagyon büszkévé tesz” - értékelt a Sky Sports kamerái előtt Lewandowski.
Csapattársa, Thomas Müller hozzátette, a legőrültebb az egészben, hogy Lewandowskinál teljesen normális, ahogy sorozatban lövi a gólokat. Hansi Flick pedig kiemelte, az egész csapat kivette a részét abból, hogy a lengyel csatár beállítsa a rekordot.

A Bayern München Lewandowski rekordját ünnepli

Fotó: Getty Images

Lewandowskit némileg bosszantotta, hogy a rekordbeállítás után kihagyta a helyzeteit, de mint elmondta, egy ilyen rekordnál talán nem is illik egy mérkőzés alatt rögtön jobbnak lenni, de a szezon utolsó Bundesliga-találkozóján, az Augsburg ellen, mindenképp Gerd Müller megelőzése lesz a fő célja.
Nem ez az egyetlen Gerd Müller-rekord, amit ezen a héten megdöntöttek. Csütörtökön a Német Kupa döntőjében előbb Jadon Sancho, majd Erling Haaland döntötte meg a németek gólvágójának korrekordját, és lettek a legfiatalabb játékosok, akik Német Kupa-fináléban duplázni tudtak.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Labdarúgás
A Premier League sztárcsatárával pótolná a távozó Lewandowskit a Bayern korábbi védője
18/05/2022 07:43
Bundesliga
Lewandowski megerősítette, hogy távozni szeretne a Bayern Münchentől a nyáron
15/05/2022 09:00