Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Így állhat fel Törökország ellen a magyar válogatott

Rizmayer Bence

Frissítve 22/03/2024 - 17:29 GMT+1

Pénteken lép először pályára 2024-ben a Szoboszlai Dominik fémjelezte magyar válogatott. Több kérdéskör alakult ki a válogatott kapcsán az elmúlt hetekben, például mi lesz Dárdai Mártonnal a behívását követően, Schäfer András azonnal visszakerül-e a kezdőcsapatba, vagy éppen az, hogy ki lesz az első számú kapus. Cikkünkben egy prognosztizált kezdőcsapatot állítottunk össze.

Törökország ellen lép először pályára 2024-ben a Szoboszlai Dominik fémjelezte magyar válogatott.

Fotó: Getty Images

Kapus: Dibusz Dénes

Amint fentebb említettük, a kapusok körül lévő kérdéskör az egyik legforróbb téma a válogatott kapcsán. Dibusz Dénes szinte hibátlanul védte végig az Eb-selejtezőket, a magyar csapat egyik legkiemelkedőbb teljesítménye az ő nevéhez fűződik. Több bravúros védésével nem egyszer mentette meg a magyarokat a góltól, valamint ne feledjük, a Fradi európai menetelésének egyik alapköve a hálóőr volt.
Gulácsi Péter sikeresen visszaverekedte magát a Lipcse kezdőcsapatába, így nagy fejtörést okozhat Marco Rossinak. A jelenlegi forma alapján nehéz eldönteni ki legyen az első számú választás, ám az Eb-selejtezős teljesítmény alapján megvan a bizalom Dibusz felé, így ő kezdhet a törökök ellen.

Hátvédek: Balogh Botond, Lang Ádám, Szalai Attila

Lang Ádámnak nem sikerült a klubváltás télen, ám egyre több lehetőséget kapott az Omonia Nicosiában, amely egy edzőváltáson esett át nemrég. Balogh Botond elképesztően jól teljesített a Montenegró elleni találkozón, így Willi Orban kiesése miatt, Lang Ádám mellett ő lehet a jobb oldali belső védő pénteken.
Mivel a bal oldali belső védő pozícióba megérkezett a Hertha játékosa, Dárdai Márton, komoly posztriválist kapott Szalai Attila, aki egyáltalán nem játszik a Freiburgban, Marco Rossi elmondása szerint azért hívta meg, mert nem szeretné elveszíteni őt. Gyaníthatóan ez a gesztus nemcsak a keretbe való behívásban nyilvánul meg, hanem kezdőként számít rá a Mister.
Te kit raknál a csapatba?

Középpálya: Bolla Bendegúz, Nagy Ádám, Schäfer András, Kerkez Milos

Nagyjából úgy nézhet ki Marco Rossi mágnestáblája minden válogatott meccs előtt, hogy Szoboszlai Dominik után Nagy Ádám figuráját teszi fel a táblára. Megkerülhetetlen játékos Nagy, aki a Speziában folyamatosan játéklehetőséget kap, így egyértelmű, hogy kezdőként számol vele a szövetségi kapitány.
Mellette a 2022 szeptembere után válogatott meghívót kapó Schäfer András játszhat. Az eddigi helyettese, Callum Styles nem teljesített rosszul, ráadásul szintet lépett a télen, hiszen a Sunderland játékosa lett. Viszont "Séfi" a sérülése után zseniálisan futballozik az Union Berlinben, melynek húzóembere lett az elmúlt időszakban, ráadásul egy sorral fentebb számít rá Nenad Bjelica.
A szárnyvédőknél Kerkez Milos helye 100%-osan biztosra vehető, ám a jobb oldalon Bolla Bendegúz és Loic Nego között nagy csata lesz a kezdőbe való bekerülésben. Ami előbbi felé billetheti a mérleg nyelvét, hogy a Servette-ben kiváló szezont fut, míg Nego a francia bajnokságban elég hátul helyezkedő Le Havre együttesben mostanában inkább epizódista.
picture

Marco Rossi és Nagy Ádám

Fotó: AFP

Támadók: Sallai Roland, Varga Barnabás, Szoboszlai Dominik

Alighanem az egyetlen olyan csapatrész a támadósor, ahol egyáltalán nem kell gondolkozni, mely 3 játékosra kell számítani péntek este a kezdőrúgásnál. Sallai parádésan nyitotta a 2024-es évet, a Freiburg El-menetelésében nagy szerepet vállalt.
Varga személyében egy komplex centert sikerült megtalálnia Rossinak, a Ferencváros csatára pedig kiváló formában van, hiszen magabiztosan halad afelé, hogy zsinórban másodszor legyen magyar gólkirály. Szoboszlai Dominik esetében aligha kell indokolni, miért lesz ott a Törökország elleni találkozón a kezdőcsapatban. Kisebb sérülések hátráltatták a télen, de ismét 100%-os állapotban van.
Szerinted mi lesz a mérkőzés eredménye?

Több hasonló cikket olvasnál? Kattints ide és csatlakozz a Viber-csatornánkhoz, töltsd le a Viber-áruházból a matricáinkat ingyenesen, szurkoljunk együtt a magyar sikernek!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés