Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb komoly vereség után veszélybe kerülhet Flick állása a német válogatott kispadján

Minich Réka

Frissítve 10/09/2023 - 12:28 GMT+2

10 hónapja pont Japán ellen szenvedte a világbajnoki nyitómeccsen az egyik legmeglepőbb vereségét Németország, most pedig barátságos meccsen újabb, szinte megalázó vereségbe futottak bele az ázsiaiak ellen. Hansi Flick állása könnyen veszélybe kerülhet, hiszen jövőre hazai pályán jó eredményt várnak el a német válogatottól.

Hansi Flick

Fotó: Getty Images

Hansi Flick és a német válogatott újabb vereséget szenvedett el. Jövőre az Európa-bajnokságra nagyok az elvárások, de a csapat egyelőre a teljes szétesés határán mozog.
A német válogatott a hazai rendezésű Eb-re készül, a barátságos meccsek sorát most Japán ellen folytatták. Wolfsburgban jól kezdtek, hiszen Leroy Sané góljával megszerezték a vezetést, de nem sokáig örülhettek. A védelmüket játszi könnyedséggel törték át, az egyenlítő gól után pedig perceken belül már a japánok vezettek. Ha ez még nem lett volna elég, a japánok két gólt berámoltak a legvégén is, így szinte már megalázó lett a vereség.
A szövetségi kapitány, Hansi Flick igyekezett nem tudomást venni az egyre fokozódó nyomásról.
"Tudom, hogy most nehéz ezt elhinni, de mindig alaposan felkészülünk az adott ellenfél játékából. Meg vagyunk győződve arról, hogy képesek vagyunk elvégezni a feladatunkat, ez számomra nem kérdéses.
Természetesen nagy most a csalódottság. Volt néhány lehetőségünk, hogy átvigyük a labdát a japán védelmen, Sané egy az egy ellen is remek volt. Jól kezdtünk, de aztán a sok egyéni hiba teljesen összezúzta az önbizalmunkat."
picture

Marc André ter Stegen

Fotó: Getty Images

A német szövetség szakmai vezetőjeként dolgozó Rudi Völler már nem volt ennyire visszafogott.
Egy remek japán válogatott ellen léptünk pályára, de a nap végén, ha megnézzük, egy 4-1-es vereség szégyenletes eredmény.
"Egy ilyen vereség után le kell higgadni és úgy kell majd értékelnünk. Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk Európa legjobb csapata, de tele vagyunk jó játékosokkal, ezt ma is láthattuk. Most aludni kell erre egyet, aztán meglátjuk, mi lesz Hansi sorsa."
A németek legnagyobb gondja továbbra is az, hogy nincs igazi középcsatáruk. Flick a katari világbajnokság utolsó meccseire már betette Niclas Füllkrugot a csapatba, de a dortmundi támadó most sérülése miatt nem állt rendelkezésre. Nélküle Thomas Müller, Kai Havertz vagy Serge Gnabry próbál odaérni, de egyikük sem jelent komoly gólveszélyt.
picture

Leroy Sané

Fotó: Getty Images

A 2014-es világbajnok csapat kapitánya, Philipp Lahm a vezéreket hiányolta a pályán. Még a legutóbbi barátságos meccsek előtt nyilatkozott a Deutsche Welllének, ahol azt tartotta a legfontosabbnak, hogy végre kirajzolódjon, hogy kik is vezetik a válogatottat a pályán.
A legfontosabb, hogy megmutassák, ki a csapat arca és magja. A szurkolók számára a legfontosabb, hogy megismerjék őket, ráadásul a játékosok számára is irányt tudnának mutatni ezzel.
"A keretben van elég jó játékos, akik elég tapasztaltak, hogy a válogatottban is sikeresek legyenek. A világbajnokságon láthattuk például Marokkónál vagy Argentínánál, hogy milyen sikeresek tudtak lenni a kiemelkedő csapategységükkel. Szerintem a maradék rövid időben is elérhetjük ezt."
A korábbi jobbhátvéd szavaira nem sikerült most sem rácáfolni, de ennek ellenére kicsi a valószínűsége, hogy a német szövetség most rúgná ki Flicket. Tavaly év végén akkor sem ingott meg alatta a kispad, amikor a világbajnokságon már a csoportkörben kiestek, ráadásul az sem igazán látszik, hogy ki vehetné át a szerepét. Arra viszont már a német drukkerek sem látnak sok esélyt, hogy a 2024-es Európa-bajnokságot sikerrel zárhatnák.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés