Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A brüsszeli terrortámadás miatt határellenőrzések és fokozott rendőri jelenlét lesz a franciák meccsén

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/10/2023 - 13:27 GMT+2

A hétfő esti brüsszeli terrortámadás miatt Franciaországban megnövelték a biztonsági készültséget a labdarúgó-válogatott 21 órakor kezdődő, Skócia elleni barátságos mérkőzésével összefüggésben.

A francia válogatott csatár #12 Randal Kolo Muani (2R) részt vesz egy edzésen az észak-franciaországi Villeneuve d'Ascq-i Pierre-Mauroy stadionban 2023. október 16-án, a Franciaország és Skócia közötti barátságos labdarúgó-mérkőzés előestéjén.

Fotó: AFP

A franciák kedd este a belga határhoz közeli Lille-ben látják vendégül a skótokat, és Gérald Darmanin francia belügyminiszter közlése szerint a szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát megduplázzák, a határellenőrzést Belgium felől pedig megerősítik.
Hétfő este a belga-svéd Európa-bajnoki selejtező előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak. A mérkőzés 1-1-es állásnál, a szünetben a svéd válogatott kérésére félbeszakadt, a belgák elfogadták a döntést. A rendőrség később azonosította, majd kedd reggel le is lőtte az elkövetőt, aki egy 45 éves tunéziai férfi volt.
A svéd válogatott már éjjel hazautazott Belgiumból, a vendégszurkolókat pedig a stadionból a szállásukra kísérték a hatóságok, és arra kérték őket, hogy országuk zászlaját ne mutogassák nyilvános helyen. Ezzel együtt felajánlották nekik, hogy a hazaúton biztosítják számukra a biztonságos kijutást a repülőtérre. A svéd futballisták egy charterjárattal hagyták el a belga fővárost.
A félbeszakadt mérkőzés sorsáról egyelőre nem döntött az Európai Labdarúgó Szövetség.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés