Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messi saját rekordját megfejelve hetedszer aranylabdás, Ronaldo a top5-be se fért be

MTI

Frissítve 29/11/2021 - 22:47 GMT+1

Aranylabda - Messi hetedszer a legjobb

Így vette át Messi a hetedik Aranylabdáját

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin labdarúgója tovább javította saját rekordját, miután hetedszer nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

A 34 éves futballista, aki idén a válogatottal megnyerte a Copa Américát, a Bayern München lengyel támadóját, Robert Lewandowskit, valamint a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes, az olaszokkal Európa-bajnok Jorginhót előzte meg a szavazáson.
Az Aranylabdát 2008 és 2017 között kizárólag Cristiano Ronaldo és Messi kapta meg, 2018-ban a horvát Luka Modric érdemelte ki az elismerést, míg két éve Messié lett a trófea, amit tavaly a koronavírus-járvány miatt nem adtak át.
Az argentin támadó 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 után kapta meg újra a futballvilág legrangosabb egyéni díját.
A harmadik alkalommal odaítélt női Aranylabdát a spanyol Alexia Putellas kapta: az FC Barcelona 27 éves középpályása idén triplázott, ugyanis hazája bajnoksága és kupasorozata mellett a Bajnokok Ligájában is végső győzelemre vezette csapatát.
picture

Alexia Putellas kapta a női Aranylabdát

A párizsi Chatelet Színházban megrendezett eseményre a két kiemelt trófeáját Fernando Alonso és Esteban Ocon, az Alpine Forma-1-es pilótái szállították a helyszínre.
A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak harmadszor kiosztott Kopa-trófeát - amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak - a 19 éves spanyol Pedri vehette át.
A másodszor odaítélt, legjobb kapusnak járó Jasin-díjat az olasz válogatottal Európa-bajnok, a Paris Saint-Germaint erősítő Gianluigi Donnarumma érdemelte ki.
Két új díj is gazdára talált az idei gálán: a legjobb csatárnak járó trófeát Lewandowski kapta, míg az év klubja a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea lett.
A France Football 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát - az idei volt a 65. alkalom.

Az Aranylabda-szavazás végeredménye

  • 1. Lionel Messi (argentin, Paris Saint-Germain)
  • 2. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
  • 3. Jorginho (olasz, Chelsea)
  • 4. Karim Benzema (francia, Real Madrid)
  • 5. N'Golo Kanté (francia, Chelsea)
  • 6. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
  • 7. Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool FC)
  • 8. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
  • 9. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain)
  • 10. Gianluigi Donnarumma (olasz, Paris Saint-Germain)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés