Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kár, hogy nem az IFFHS dönt az Aranylabdáról, náluk Lewandowski megelőzte Messit

Farkasvölgyi Gábor

Frissítve 03/12/2021 - 16:02 GMT+1

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél a lengyel gólzsák 45 ponttal verte az argentin zsenit

Robert Lewandowski lors de la cérémonie du Ballon d'Or

Fotó: Getty Images

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél a lengyel gólzsák 45 ponttal verte az argentin zsenit

Az Aranylabdáért folytatott harcban ugyan veszített Robert Lewandowski Lionel Messivel szemben, ám az IFFHS-nél a lengyelek klasszisát találták jobbnak, a Bayern München csatára lett 2021 legjobb játékosa, megelőzve a Barcelonát idén nyáron elhagyó és pályafutását a PSG-ben folytató argentint.
Néhány nappal ezelőtt a France Football idei Aranylabda-szavazásán a hetedszer győztes argentin sztár 33 ponttal előzte meg a lengyelek kiválóságát, most, az IFFHS-nél Lewandowski 150 ponttal nyert, 45 ponttal kapva többet, mint a Paris Saint-Germain támadója. Messi újabb, immáron hetedik győzelme sokaknál kiverte a biztosítékot, több újságíró, egykori játékos és jelenlegi labdarúgó is kiállt Lewandowski mellett és bírálta az Aranylabda kiosztásában eljáró döntnököket.
"Nálunk egyértelműen Lewandowski nyert!" - hangoztatta saját listáját ismertető írásában az IFFHS, amely szerint a nemzetközi szervezet tagjai számára nem volt kérdés a választás.
picture

Ballon d'Or 2021: Robert Lewandowski (left) and Didier Drogba

Fotó: Getty Images

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel csatár bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy a bajor gárdával megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt a gólgyártásban. A 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját.
Az IFFHS részletes statisztikai összevetést is közölt, kiemelve, hogy Lewandowski 2021-ben eddigi, összesen 54 meccsén 64 gólt szerzett és kilenc gólpasszal szolgált. A francia fővárosba nyáron átszerződött Messi - aki előző csapatával, az FC Barcelonával spanyol Király Kupát nyert, a La Liga legeredményesebbje volt, nemzeti válogatottjával pedig diadalmaskodott a Copa Americán - 56 mérkőzésén 41 találatot jegyzett és 17 gólpasszt adott.
(Forrás: részben MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés