Börtönbüntetésre ítélte a horvát legfelsőbb bíróság Zoran Mamicot, a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, aki azonnali hatállyal lemondott a posztjáról.


A vád szerint Zoran Mamic, a testvére, Zdravko - a Dinamo korábbi ügyvezetője -, illetve a volt adóügyi tisztviselő Milan Pernar, játékosigazolásokból 116 millió kunát (5,6 milliárd forintot) sikkasztott el. Emiatt Zdravkóra hat és féléves börtönbüntetést szabtak ki, Zoran első fokon hozott, négy év 11 hónapos büntetését három hónappal mérsékelte a legfelsőbb bíróság, míg Pernar büntetése három év és két hónap.

000_93B9EZ.jpg

Fotó: Eurosport

Labdarúgás
Dárdai Herthája hatot kapott a 2 magyarral felálló Lipcse ellen
28 PERCE
Az ítélőtábla döntése alapján a transzferekből származó bevételekkel való visszaélés mellett további 12,2 millió kunányi (585 millió forintnyi) adót nem fizettek be az elítéltek.
Az ítélethirdetés után Zoran Mamic azonnal lemondott vezetőedzői posztjáról. A klub honlapján megjelent közleményben azt írta, bár nem érzi magát bűnösnek, korábban eldöntötte, hogy ha a bíróság elmarasztalja, úgy nem folytatja a munkát a horvát listavezetőnél.
A zágrábiak csütörtökön a Tottenham Hotspurt fogadják az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, az első mérkőzést 2-0-ra nyerte az angol csapat.
MTI
Premier League
A City nyerte a forduló rangadóját, először kapott ki a United
3 ÓRÁJA
Premier League
Irány a bajnoki cím? - Rangadón bizonyíthatja a Chelsea, hogy Anglia legjobb csapata lett
8 ÓRÁJA