A londoni olimpián aranyérmes, kétszeres világbajnok amerikai labdarúgó, Alex Morgan a Twitteren jelentette be a héten, hogy ő és a családja is pozitív koronavírus-tesztet produkált a karácsonyi ünnepek alatt. A 31 éves klasszist ezt követően kihagyták a válogatott keretből, amely januárban edzőtáborozik és ebben a hónapban két barátságos mérkőzést is játszik Kolumbia ellen.


"Sajnos én és a családom 2020-at úgy zártuk, hogy megfertőződtünk a Coviddal, mialatt Kaliforniában töltöttük az ünnepeket. Mindannyian jókedvűek vagyunk és gyógyulófélben vagyunk. Miután a karanténunk befejeződött, követni fogom az US Soccer irányelveit a mielőbbi visszatérésem érdekében. Az én szervezetem már rendben van, hamarosan csatlakozhatok a csapattársaimhoz a pályán. Mindenki vigyázzon magára és boldog új évet!"
 - tweelte
Alex Morgan
január 5-én. 
UEFA Bajnokok Ligája
Erősebb csapat a Liverpool, de a Realt eddig sem zavarta, ha lefocizták a pályáról
EGY ÓRÁJA
Az amerikai női válogatott szövetségi kapitánya, Vlatko Andonovski azt javasolta, hogy vizsgálják meg a helyzetet, miután fotók jelentek meg a közösségi médiában Morganről és több családtagjáról, akik karácsonyra Kaliforniában gyűltek össze. Ez annak ellenére történt, hogy az Egyesült Államokban a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében csökkentették az utazások és a nagyobb csoportokban való találkozások számát.
Úgy tűnik, hogy a Morgan família elővigyázatlan volt, és nem tartotta be az óvintézkedéseket, a távolságtartást figyelmen kívül hagyta, és maszk nélkül készítettek magukról csoportképet. 
"Biztos vagyok benne, hogy főorvosunk, George Chiampas és az egészségügyi személyzet megvizsgálja ezt az esetet Alexszel, és ha van valami, amit javítani kell a továbbiakban, megtesszük. S
zámos alkalommal beszéltem Alexszel, és örülök, hogy ő és a családja is jól van. Lassan, de biztosan maguk mögött hagyják ezt az időszakot, és nagyon jól kezelik a vírust."
-
nyilatkozta Andonovski.
"Az edzőtáborba nem lehet csak úgy hirtelen behívni olyat, aki épp hogy csak átesett a koronavíruson. Számos lépést kell megtenniük ehhez az érintetteknek, több szűrést végeznek rajtuk, egy EKG-t is elvégeznek, és figyelemmel kísérjük a fejlődésüket, mielőtt edzésbe állnának, vagy bármilyen könnyebb tréninget elkezdenének. Ugyanezt az utat járja majd be Alex is. Az hagyján, hogy átesett ezen a fertőzésen, de már csak azért sem lehetne itt velünk, mert ezt a protokollt kell követnie neki is." -
zárta mondandóját az amerikai szövetségi kapitány.
Morgan nemrég tért vissza az Egyesült Államokba, miután rövid ideig a Tottenham játékosa volt. A világklasszis csatár mindössze öt alkalommal lépett pályára a londoni klub színeiben, mivel az angol női Szuperligában töltött ideje alatt térdsérüléssel küzdött, két gólt azért így is szerzett. Még a 2021-es szezon előtt csatlakozik korábbi amerikai egyesületéhez, az Orlando Pride csapatához.
A támadó 170 alkalommal volt már válogatott, 107 gólt lőtt a nemzeti együttesben, amelynek kulcsjátékosaként 2013-ben olimpiai bajnok, 2015-ben és 2019-ben pedig vb-aranyérmes lett. A 2016-os riói olimpián is részt vett, ahol az Egyesült Államok a negyeddöntőben búcsúzott. 
Fél évvel a szülése után debütált a Spursben a kétszeres vb-győztes csatár, a teázós gólörömre még nem volt alkalma | Eurosport
Az olimpia bajnok, kétszeres világbajnok futballista, Alex Morgan november második hétvégéjén végre bemutatkozhatott új csapatában, az angol Szuperligában szereplő Tottenhamben. A világ egyik legjobb női labdarúgója mozgalmas éven van túl, májusban megszületett a kislánya, és egy térdsérülést is maga mögött kellett tudnia.
via goal.com
Labdarúgás
Távozik a brazil közönségkedvenc a Ferencvárostól
10 ÓRÁJA
Serie A TIM
A csőd széléről a váratlan bajnoki címig: így állt talpra három év alatt az AC Milan
TEGNAP 17:32