A milánói kék-feketéket két éve irányító Conte évi 12 millió eurót kap, amivel magasan vezeti a kereseti listát az edzők között a bajnokságban. Csaknem ötször nagyobb a fizetése, mint a második legmagasabb bérért dolgozó szakembernek.

"Játékosként is győztes típus volt és edzőként is az" - méltatta Contét Marotta, aki már a Juventusnál együtt dolgozott vele 2011 és 2014 között. - "Képes volt ezekből a játékosokból kihozni ezt a teljesítményt, annak ellenére, hogy Arturo Vidalon kívül korábban egyiküknek sem volt bajnoki címe."
Az ügyvezető a RAI-nak arról is beszélt, hogy a klub a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került, 70 millió euró bevételtől esett el, ez pedig a nyári átigazolási időszakban behatárolja majd a lehetőségeiket, ennek ellenére bízik benne, hogy Conte marad a csapatnál.
Serie A
Ronaldo és Dybala a dobogóra lőtte a Juventust
07/04/2021 19:14

Antonio Conte, Beppe Marotta, Getty Images

Fotó: Getty Images

"Nincs B tervünk, az A terv él, és hiszem, hogy Conte tudja folytatni velünk a munkát" - jelentette ki Marotta.
Az 51 éves edző a jövőre vonatkozó terveiről még nem volt hajlandó nyilatkozni.
"A jelenre koncentráltunk eddig, az volt a fontos, hogy annyi év után újra bajnokságot nyerjünk" - jegyezte meg Conte. - "Vár még ránk négy meccs, azután lesz időnk leülni az elnökkel és együtt áttekinteni, mit értünk el, illetve beszélni a jövőről. Most élvezni szeretném a helyzetet a családommal, a játékosokkal, a klubbal."
Az Inter 2010 után lett ismét bajnok, a 19. diadalát aratta a Serie A-ban, megtörve ezzel a Juventus kilenc szezon át tartó uralmát Olaszországban.
Forrás: MTI
Serie A
Most már hivatalos: az Inter vetett véget a Juventus nagy sorozatának
02/05/2021 15:44
Labdarúgás
Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a Szuperligától
21/04/2021 11:21