A spanyol fővárosi egyesület közleményben jelentette be, hogy nem kíván részt venni a tervezett bajnokságban.

Az Atlético vezetése a szerdai ülésén úgy döntött, hogy nem vesz részt a tervezett versenysorozatban - írta a madridi egyesület, hozzátéve, hogy hétfőn még olyan körülmények között határoztak a csatlakozásuk mellett, amelyek most már nem állnak fenn.
Az Internazionale azt közölte, elkötelezettségünk a futballipar fejlesztése iránt az összes részvényesünkkel együtt változatlan marad, és hangsúlyozta, a sportágnak az az érdeke, hogy versenysorozatait folyamatosan fejlessze.
Serie A TIM
Az Inter féltucat gólt rámolt be a Bolognának
09/11/2022 - 22:13
A milánói klub egyben csatlakozott az Atléticóhoz, és jelezte, hogy nem kíván részt venni az ESL-ben.
A Milan úgy fogalmazott: azzal a szándékkal fogadták el a meghívást az új ligába, hogy részesei legyenek a lehető legjobb európai versenysorozatnak, s ezzel örömet okozzanak a világ futballszurkolóinak, s egyben képviseljék klubjuk és saját drukkereik érdekeit.
A változás nem mindig könnyű, de a fejlődés szükséges az előrelépéshez, az európai futball szerkezete pedig átalakult az elmúlt évtizedekben. Ezzel együtt a szurkolók világszerte kifejezték fenntartásaikat a Szuperligával kapcsolatban, és az AC Milannak meg kell hallania ezeket a hangokat, amelyek e csodálatos sportág szerelmeseitől jönnek - áll az olasz klub közleményében.
A Juventus szerda délután közleményt adott ki, melyben ugyan nem jelentette ki, hogy visszalép az ESL-től, de annak megvalósítását bizonytalannak értékelte.
A Juventusnak továbbra is az a meggyőződése, hogy a projekt sportszakmai, kereskedelmi és jogi feltételei adottak, azonban úgy véli, a jelenlegi helyzetben korlátozottak a lehetőségek arra, hogy olyan formában bonyolítsák le, ahogyan azt eredetileg megfogalmazták - áll a torinói egyesület angol nyelvű közleményében.
A 12 csapatos Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között angol, olasz és spanyol klubok voltak, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett ESL-lel szemben.
Elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

Szuperliga ellen tiltakozók

Fotó: Getty Images

Ezután az ESL szerda hajnalban közleményben jelentette be, hogy "átalakítja a terveket", ugyanakkor jelezte, határozottan kiáll azon célja mellett, hogy egy új európai versenysorozatot hozzon létre, mert "a jelenlegi rendszer nem működik."
Az Atlético, az Internazionale és az AC Milan visszalépésével, valamint a Juventus bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt még hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna.
Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.
Forrás: MTI
UEFA Bajnokok Ligája
Alig tért vissza, Lukaku újra megsérült - veszélyben lehet a vb-je is
31/10/2022 - 16:12
Serie A TIM
Kiengedték a kórházból a Monza megkéselt spanyol futballistáját
30/10/2022 - 16:09