Szerdán - idén először - pályára lépett az 54 évével a legidősebb japán profi labdarúgóként számon tartott Kazuyoshi Miura, aki ezzel karrierje 36. szezonját kezdte el.

A "Kazu királynak" becézett futballista a japán másodosztályban szereplő Jokohama FC csatáraként a harmadik fordulóban csereként, az Urava elleni bajnoki meccs utolsó perceiben kapott játéklehetőséget.
Miura 1986-ban a brazil Santosban kezdte pályafutását profiként, majd több brazil és japán együttesben is megfordult. Európában az olasz Genoában, majd két zágrábi csapatban, a Croatiában és a Dinamóban játszott, de légióskodott Sydneyben is. A japán válogatottban 89 meccsen jutott szóhoz, és 55 gólt szerzett 1990 és 2000 között.
Labdarúgás
Messi és Cristiano Ronaldo közös képéről titkos részletek kerültek elő
28 PERCE
Újabb bajnoki idénye alkalmából nyilatkozva a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának kijelentette: "Nem hiszem, hogy valaha is abbahagyom a futballt."
Miura 2005 óta 277 bajnoki meccsen játszott a Jokohama FC-ben, ezeken 27-szer volt eredményes, a tavalyi idényben viszont csupán négyszer lépett pályára.
53 évesen sem akarja befejezni, meghosszabbította szerződését a legendás japán focista | Eurosport
53 évesen is a folytatás mellett döntött Kazuyoshi Miura. A legendás japán focista egy évvel meghosszabbította szerződését klubjával, a Yokohama FC-vel, és 36. profi szezonjának is nekivág. Hétfőn jelentette be a japán első osztályban szereplő Yokohama FC, hogy egy évvel meghosszabbította a kisebbfajta biológiai csodának is nevezhető, 53 éves Kazuyoshi Miura szerződését.
MTI
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: Ronaldo száz százalékos lehet, Ghána visszavághat 2010-ért
EGY ÓRÁJA
Foci-vb
Németország kiesett, Japán legyőzte a két nagyágyút és csoportelső
10 ÓRÁJA