Már az elején furcsa volt. Kicsit cinikusan azt mondhatnám, hogy a brazil védősor fényképalbuma inkább hasonlított egy reggae-bandához, mint egy beton biztos hátsó alakzathoz. Azzal az apró különbséggel, hogy utóbbiak inkább érzik az ütemet…
Komolyabbra fordítva a szót, úgy indultunk neki ennek az elődöntőnek, hogy kiélezett mérkőzés lesz. Azért talán, mert a két hiányzó (Neymar és Thiago Silva) nagyjából egyensúlyba hozza a hazai pálya előnyét. Hogy Neymart lehet-e pótolni? Senki sem tudta. Thiago Silva? Ott van Dante, ő legalább betéve ismeri az ellenfeleket. Tehát csak egy jó terv kell, valami hasonló, mint ami Algériának volt, és 2002 után újra döntőt játszhat Brazília.
Ám a meccsre hangolódásnál meggyőződésem, hogy komoly félresiklás történt. Akkor, amikor már a Horvátország elleni nyitómérkőzésen a himnusz alatt síró játékosokat lehetett látni, a Chile elleni büntetőpárbajban az érzelmeiket kontrollálni képtelen labdarúgók fohászkodtak a kezdőkörben, és külön pszichológusokat kellett a csapat mellé rendelni, akkor nem biztos, hogy az egyen „Forca-Neymar” sapka, az összeölelkezős bevonulás, és a himnuszok alatt kifeszített Neymar-mez jó ötlet volt. Az összetartás, az egység ilyetén kifejezése példamutató, ám csak olaj volt a tűzre!
DFB-Pokal
A BVB kupagyőzelemmel búcsúztatja legendáját, Gulácsiék továbbra is trófea nélkül
7 ÓRA

Fotó: Eurosport

Ugyanis a négy "reggae-boy"-ból kettő: Marcelo és David Luiz is igazi csupa szív játékos. Sokszor „nyugalmi helyzetben” is mennek előre, védőként, elveszítve a koncentrációt akkor, amikor egyáltalán nem lenne szabad.
Ezen a felfokozott hangulatú mérkőzésen pedig hatványozottan ez volt a helyzet. Főleg úgy, hogy nem volt mellettük a „fék”, Thiago Silva, aki korábban a csapaton belüli tekintélyének is köszönhetően „rendet rakott” hátul. Az első fél órában nélküle ők ketten négy gólban voltak benne. Mert ami utána történt az gyakorlatilag már nem számít.
És itt el is érkeztünk oda, hogy ki is hiányzott igazán a brazil válogatottból? Neymar? Thiago Silva? Vagy csak egy kis érzelemmentes ráhangolódás?
Nem láthattunk "Forca Thiago Silva" sapkákat, nem volt kifeszített Silva-mez sem. A csapatkapitány megbújt a háttérben, ahogy mindig is, nyugalmat sugározva. Mert a védő, Neymarral ellentétben, „csak” eltiltott volt.
Visszavárták a döntőre…
Labdarúgás
Beolvasztották és darabonként szétosztják a szurkolók között a bajnoki trófeát
13 ÓRA
DFB-Pokal
Gulácsiék legyőzésével ötödször kupagyőztes a Dortmund
TEGNAP 21:03