Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Willi Orbán útjára léphet a svéd-magyar tehetség

Rizmayer Bence

Publikálva 11/10/2023 - 10:47 GMT+2

A 21 éves Sebastian Nanasi ugyan Svédországban született, viszont édesapja révén a magyar válogatottat is választhatja.

Sebastian Nanasi (Fotó: Malmö FF/Facebook)

Fotó: From Official Website

Korábban írtunk arról, hogy a Malmöben futballozó játékos felmenői között találunk magyarokat, így könnyen elképzelhetjük Sebastian Nanasit a nemzeti tizenegyben. Apai nagyapja Magyarországon élt, édesapja - Dennis Nanasi - pedig magyar floorball-válogatott volt. A 21 éves svéd futballista azonban hatalmas tehetségnek számít szülőhazájában.
Az Allsvenskan jelenlegi kiírásában 25 mérkőzésen 10 gólt, illetve 7 előkészítést jegyzett. Ennek ellenére csak felkészülési mérkőzésen lépett pályára a svéd válogatottban Izland és Finnország ellen - azóta az U21-es csapatban számítanak rá. Szerencsére a FIFA szabályzata kimondja, hogy csak akkor válthat országot egy labdarúgó, amennyiben nem tétmérkőzésen lép pályára az adott nemzeti csapatban, így Nanasi előtt nyitva maradt az ajtó Magyarország felé.
A napokban egy svéd podcastnak nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban, természetesen megkérdezték arról, hogy melyik válogatottat választaná a jövőben.
Még nem hoztam meg a döntést, sem a magyar, sem a svéd válogatottól nem kerestek ez ügyben. Meglátjuk, mit hoz a jövő"
- nyilatkozta Sebastian Nanasi.
Ez magyar szempontból egy fokkal pozitívabb hangvételű mondat tőle, hiszen korábban kijelentette, hogy egyértelműen Svédország a prioritás számára. A műsorban elmondta, nagyon szeret a 22-szeres bajnok Malmőben futballozni, a hátralévő fordulókban igyekeznek utolérni a rivális Elfsborgot - jelenleg 2 pont hátrányuk van az éllovassal szemben.
A 21 éves játékos megemlítette, hogy nevelőegyesülete, a Kristianstad biztosan fog részesülni az átigazolási díjából, amennyiben eladásra kerülne sor. Sebastian Nanasi a Transfermarkt szerint a svéd bajnokság legértékesebb játékosa a maga 4.5 millió eurós körülbelüli értékével.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés