A mai napon az MLSZ vezetősége menesztette Pintér Attilát. A szövetségi kapitányi tisztséget tavaly december óta betöltő szakembernek egyetlen tétmérkőzés jutott a válogatott kispadján, mégsem lehet azt mondani, hogy nem kapott elég türelmet.
Volt háromnegyed éve, négy mérkőzése – és akadt volna további két meccsnapja – hogy összerakjon egy vállalható gárdát az Eb-selejtezőkre. Ehhez képest előtte egyszer sem gyakorolt felállás, az ebben a naptári évben kipróbált több mint hatvan játékos, egy abszolút újonc bemutatkozása egy fontos tétmeccsen, és egy északírek elleni vereség, amit fel tud mutatni. Nem sok, ellenben kevés.
Az elmúlt hetekben már mindenki végigjárta, hogy mi a hiba. Visszatérő elem, hogy nem egyes egyedül a kapitány felel ezért a szereplésért. Például nem rajta múlik, hogy a két-három éve még Nyugat-Európában futballozó idegenlégiósaink közül most Németh Krisztián, Vadócz Krisztián, Koman Vlagyimir, Hajnal Tamás is csapatot keres. Dzsudzsák Balázs, Pintér Ádám az orosz, görög utat választja, ami szívük joga, hiszen ahhoz is tudni kell futballozni, hogy valaki arrafelé szerződést kapjon. Juhász Roland, Rudolf Gergely, Gera Zoltán már haza is igazolt, a felsorolásból pedig még ki is maradtak páran.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Spanyolország-Argentína összefoglaló
19 ÓRÁJA
Amiről viszont ő (is) tehet, hogy az elmúlt időszakban külföldön a helyét leginkább megálló Huszti Szabolcs és Szalai Ádám is azt mondta, nem hajlandó együtt dolgozni vele. Erre persze lehet azt mondani, hogy a Hoffenheim támadóját be sem hívta a keretbe, ám ez azután, hogy Nikolic egyszer sem ért labdához 45 percen keresztül, elég kínos... Még akkor is, ha Pintér valószínűleg nem azt kérte a játékosaitól, hogy rugdossák fel a labdát – legalábbis ilyen felállásból meglepő lenne erre következtetni – mégis azt tették.
Az, hogy az amúgy tökéletesen záró magyar edzői „szakma”, valamint néhány játékosa is nyilvánosan kritizálta, pontosan mutatja, mennyire megosztó a személyisége. Nyilván nem tett jót, hogy közben kiderült a kommunikációs tréningje, aminek egyébként volt hatása, mert a selejtező után sokkal higgadtabban értékelt, mint néhány hónappal korábban. A gondot inkább az jelenti, hogy Magyarországon minden futballszurkoló tisztában volt azzal, hogy hiba őt kinevezni. Hogy ez a feladat egy nála sokkal, de sokkal jobb szakembernek is a lehetetlenhez közeli küldetést jelenti. Mégis akadtak olyanok, akik meg tudták győzni az MLSZ vezérkarát, hogy ő lesz a megfelelő választás. Persze a Manchester Unitednél, a Chelsea-nél is akadtak már rossz döntések. Csak ott utána sikerült a jó útra lépni. Reméljük, itt is menni fog majd. Még ha jóval nehezebb is megtalálni, mint az említett kluboknál.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Németország - Elefántcsontpart összefoglaló
21 ÓRÁJA
Labdarúgás
A 10 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
TEGNAP 21:24