Paul Pogba kapcsán folyamatosan visszatérő megállapítás, hogy egészen más játékosnak látszik a francia válogatottban és a Manchester Unitedben. A nemzeti csapatban meg tudta mutatni, hogy miért fizetett érte világrekordnak számító 89 millió fontot a United még 2016-ban. Vezére volt az Európa- és világbajnok csapatnak, míg a Manchesterben folyamatosan csak szenvedett.
A Pogmentary – igen, ezt a címet sikerült kitalálni a róla szóló dokumentumfilmhez – most olyan részleteket is megmutat, amiket eddig csak sejteni lehetett. Pogba többször is elmondja, hogy nem érzi úgy, hogy meg lenne becsülve a klubnál, ráadásul Jose Mourinhoval sem volt felhőtlen a kapcsolata. A tavasszal elhunyt Mino Raiola – aki Pogba ügynökeként is dolgozott – elmondta, hogy szerinte nem veszik komolyan a játékost, amit a neki kínált szerződésjavaslat is tükröz. A The Athletic által szemlézett filmrészlet 2021 nyarán játszódik, amikor Pogbának még egy év hátravolt a szerződéséből és már folyamatban voltak a tárgyalások a hosszabbításról.
„Azt akarják, hogy maradj, semmi kétségem nincs efelől, viszont az ajánlatukkal ezt nem igazán támasztják alá. Mondtam is nekik, hogy ha tényleg akarnak téged, akkor ideje, hogy a pénzt is odategyék mellé. Ha igaz, hogy köréd akarják építeni az új csapatot, akkor téged kell a legjobban megfizetni.”
Premier League
Már a Times is arról ír, hogy Ronaldo dobná a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligájáért
3 ÓRÁJA
Pogba válasza nem is maradt el, ügynökéhez hasonlóan szkeptikus volt a manchesteri vezetőséggel kapcsolatban:
„Sose láttam még ilyet, olyan, mintha blöffölnének. Hogy akarnak megtartani valakit, ha nem hajlandóak megfizetni?”
A pletykák szerint azért nem spóroltak annyira a vezetők, hiszen a korábbi 290 000 fontos heti fizetését bőven megemelték volna a franciának, aki így a csapat legjobban fizetett játékosai közé tartozott volna. Pontos számokat nyilvánvalóan sosem fogunk megtudni, de érdekes, hogy Raiola és Pogba mennyire lekicsinylőnek tartotta az emelést, annak ellenére, hogy Pogba az utolsó 3 szezonjában kevesebb a meccsek felén tudott pályára lépni a sok sérülése miatt.
Amikor tavasszal nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz megállapodás már csak néhány komoly érdeklődő maradt. A Barcelona és a PSG mellett a Manchester City és a Juventus volt képben. A PSG végül Kylian Mbappé maradása miatt nem tudta volna megfizetni a középpályást, a Barcelona pedig továbbra sem tud megbirkózni a spanyol liga által szabott fizetési kerettel.
A Manchester City állítólag annyira komolyan gondolta Pogba megszerzését, hogy még egy privát beszélgetésre is sor került Pep Guardiola és Paul Pogba között, ami után a francia komolyan elgondolkodott, hogy a városi riválishoz igazoljon.
A jelenlegi helyzet szerint viszont a Juventus lesz a befutó, ahonnan Pogba 2016-ban visszaigazolt Manchesterbe. Pogba második manchesteri korszaka mindig is tűnt nagyobb reklámfogásnak, mint szakmai sikernek. 2018 nyarán, már a francia nyilvánosan is kijelentette, hogy egy új kihívásra vágyik a pályafutásában, de a klub ekkor hallani sem akart az eladásáról. Lehet, hogy ma már bánják az akkori döntésüket, hiszen most semmit nem fognak kapni Pogbáért, ráadásul azóta a lehetséges 114 meccsből, csak 50-en tudott pályára lépni a francia középpályás.
Pogba a kamera előtt el is mondta, hogy milyen céljai lesznek a jövőben:
„Meg akarom mutatni a Unitednek, hogy mekkorát hibáztak, amikor a végsőkig húzták a szerződésem meghosszabbítását. Az összes többi csapatnak is meg akarom mutatni, hogy ez mekkora hiba volt.”
Ideje még van bőven, hiszen még mindig csak 29 éves, viszont nagy kérdés, hogy az idén szintén csalódást keltő Juventus hogy tudja megerősíteni a csapatot, hogy ismét komoly tényezők legyenek nem csak Olaszországban, hanem akár a Bajnokok Ligájában is.
Forrás: The Athletic
OTP Bank Liga
A Fradinál az építkezés, Újpesten a káosz uralkodik – 352 podcast
10 ÓRÁJA
Premier League
Salah hosszabbított a Liverpoollal
TEGNAP 15:57