A július 19. és 31. között sorra kerülő torna csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a résztvevő nyolc csapatból a legjobb hat, azaz a két csoport első három helyezettje vehet részt jövőre az új-zélandi vb-n. Berzi Sándor, a magyar szövetség alelnöke arról számolt be, hogy az egyik csoport mérkőzéseinek Győr és Pápa, míg a másik, magyar érdekeltségűnek Felcsút és a Szusza Ferenc Stadion ad majd otthont, a két elődöntőt az utóbbi két stadionban rendezik, a fináléra pedig Újpesten kerül sor.
"Az U19-es Eb-t minden évben megtartják, de mivel U20-as vb csak kétévente van, így különösen értékes, hogy éppen egy kvalifikációs kontinensviadalt rendezhetünk meg"
- mondta Berzi, aki az MLSZ jövőre vonatkozó rendezési terveiről is szót ejtett. Emlékeztetett rá, hogy már pályáztak a 2020-as felnőtt Eb-re, de a későbbiekben szeretnének majd U21-es Eb-t, illetve Bajnokok Ligája-döntőt is rendezni, ezekhez pedig jó ajánlólevél lehet az idei torna.
Mészöly Géza szövetségi edző - akinek édesapja, Mészöly Kálmán az Eb arca - ideálisnak nevezte az eddigi felkészülést, mivel februártól mostanáig kilenc alkalommal volt összetartás a válogatott játékosok számára és eközben komoly ellenfelekkel találkozott a csapata, amely ezeken a meccseken jó eredményeket ért el. A keret tagjai most pihenőt kapnak, illetve több játékos érettségizik. Június 24-én kezdik meg a közvetlen felkészülést, két barátságos meccsre kerül majd sor Üzbegisztán ellen július 7-én és 11-én.
Euro 2020
Sima győzelmet arattak a belgák Szentpéterváron az oroszok ellen
8 ÓRÁJA
Legutóbb 1990-ben rendezett ilyen korosztályos Eb-t Magyarország. Akkor Debrecen, Békéscsaba és Gyula volt házigazda, a magyar csapatban többek között Lipcsei Péter és Halmai Gábor is szerepelt, a döntős portugálok egyik legjobbja pedig a későbbi világsztár Luis Figo volt.
Az Eb mezőnye még nem alakult ki, mivel most rendezik az elitkör hét csoportjának küzdelmeit. A kvartettek győztesei lesznek résztvevők, az utolsóra június 10-én derül fény. Az Eb csoportsorsolását június 19-én Felcsúton rendezik. Mészöly az esélyeket illetően elmondta, hogy bár az ellenfelek még nem ismertek, de eddigi tapasztalatai alapján négy csapatot emelne ki: a portugált, a belgát, a spanyolt és a németet. Ezek közül azonban csak kettő játszhat majd Magyarországon, ugyanis előbbi és utóbbi kettő is azonos selejtezőcsoportban küzd.
A magyar csapat húsz mezőnyjátékossal és három kapussal kezdi meg a felkészülést, és július 17-ére kell megnevezni a tornán szerepeltethető 16 mezőnyjátékost, illetve két hálóőrt.
Euro 2020
A sokkoló események után a finnek legyőzték Dániát
9 ÓRÁJA
Euro 2020
Eriksen állapota stabil, 20:30-kor folytatódik a dán-finn mérkőzés
12 ÓRÁJA