Gareth Southgate, a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szorgalmazza, hogy a futballistákat minél hamarabb oltsák be, mert a külföldi utazásaik miatt fokozott veszélynek vannak kitéve.


"Arra kérjük őket, hogy továbbra is játsszanak, olyan helyzetbe kerülhetnek, amelyben másoknál könnyebben megfertőződhetnek a vírussal, kockázatot vállalnak, amikor visszamennek a családjukhoz, ezért úgy vélem, több felelősséggel kellene viseltetnünk az irányukban" - fogalmazott a szakvezető sajtótájékoztatón. - "Úgy gondolom, közel állunk ahhoz, amikor már elfogadható, hogy a profi sportolók is felkerüljenek a listára" - tette hozzá, ugyanakkor rögtön jelezte: ezzel nem azt mondja, hogy a labdarúgók kerüljenek a kulcspozícióban dolgozók és a tanítók elé.

gareth.jpg

Fotó: Eurosport

Foci-vb
Hidegrázós öltözői jelenet, ami a foci-vb legnagyobb fordulatát hozta – videó
4 ÓRÁJA
Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a labdarúgás pénzt spórolhatna meg az egészségügyi rendszernek azzal, hogy megvásárolná a vakcinákat és adminisztrálná a beoltásokat.
Az Egyesült Királyságban már több mint 25 millió ember kapta meg az első oltást és közel kétmillió a másodikon is túl van.
"Az oltási programunk nagyszerűen működik..., szinte az összes sérülékeny ember megkapta már az első vakcinát" - igyekezett alátámasztani álláspontját a szövetségi kapitány.
MTI
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: a Neymar nélküli (?) Brazília és a CR-rel szereplő Portugália is tovább robogna
4 ÓRÁJA
Foci-vb
Foci-vb: Egy szinte ismeretlen cserecsatár mentett pontot a németeknek
12 ÓRÁJA