Ritkán van ekkora egyetértés a labdarúgás világában, de most egyöntetű az értetlenség. Senki nem érti, hogy nyerhetett idén is Messi, a kritikák még Argentínából is érkeznek.

A legtalálóbban talán Jürgen Klopp foglalta össze a furcsa végeredményt, amikor Liverpool hivatalos sajtótájékoztatóján kérdezték a témában:
„Az Aranylabdára nem újságírók szavaznak? Akkor meg ne engem kérdezzetek, ez mind a ti hibátok!"
DFB-Pokal
Másodosztályú csapat ellen esett ki a Dortmund a Német Kupából
8 ÓRÁJA
Ha szerintetek Mo Salah-nak, vagy Lewandowskinak előrébb kellett volna végezni, akkor miért nem szavaztatok rájuk? Messi bármikor megkaphatná, ha csak a pályafutását nézzük, de akkor másnak szinte nem is lenne esélye nyerni.”
A lengyel csatár korábbi dortmundi edzője véleményét osztja a menedzsere is, aki a nyilvánosság előtt is kifakadt:
„Először is szeretnék gratulálni Messinek, óriási játékos, a labdarúgás mindenkori legjobbjai közé tartozik. De a 2021-es Aranylabda nem neki járna, ezúttal nem. Robertet nem lopták meg, de ő érdemelte volna meg a legjobban ezt a kitüntetést. „
A legtovább talán Toni Kroos ment, aki a saját podcastjében beszélt az idei díjátadóról:
„Számomra idén Karim Benzema volt a legjobb, ha csak az egyéni teljesítményeket nézzük. Minden nap közelről nézhetem, hogy milyen fantasztikus játékos. Második helyre Lewát tettem volna, harmadiknak pedig Jorginhot. Utána megnézhetjük, hogy Cristiano hány döntő fontosságú gólt lőtt és szerintem ezek alapján neki is Messi előtt kellett volna lennie. Egyáltalán nem megérdemelt Lionel hetedik Aranylabdája. Nem kérdés, hogy Cristianoval együtt az utóbbi évtized legjobb játékosai, de idén voltak nála jobbak. „
Cristiano Ronaldo idén hatodik lett a rangsorban, de még a díjátadó előtt komoly kifakadása volt a díjat alapító France Football főszerkesztője ellen. Pascal Ferrer azt állította, hogy Ronaldot csak az érdekli, hogy a pályafutása végén több Aranylabdával vonulhasson vissza, mint Lionel Messi.
„Pascal Ferre hazudott, a nevemet használta fel azért, hogy az újságját eladhassa. Elfogadhatatlan, hogy egy olyan ember, aki egy ilyen komoly díjért felel csak úgy belehazudhat a világba, ez az egész France Footballra és az Aranylabdára nézve tiszteletlenség.
A gála napján pedig újra hazudott arról, hogy miért nem vagyok ott. Szerinte karantént töltök, pedig semmi okom nem lenne rá. A sportszerűség jegyében mindig az az első, hogy győzteseknek gratuláljak, ez már gyerekkoromtól kezdve így megy. Sosem valaki ellen akarok nyerni, hanem a csapatom és a nemzetem miatt.
Karrierem legnagyobb célja, hogy nemzeti és nemzetközi trófeákat nyerjek a klubcsapatommal és Portugáliával. Szeretnék jó példával elöljárni mindenki számára, aki profi focista szeretne lenni. Csak azt szeretném, hogy a karrierem végén aranybetűkkel írják majd a nevemet a foci történelemkönyvébe.
Már most a Manchester United következő meccsére koncentrálok, csak azt szeretném, hogy együtt a lehető legjobb eredményeket érjük el idén is. Utána? Az majd utána kiderül...”
Talán a legmeglepőbb kritika Argentínából érkezett, ahonnan talán nem is számítana rá az ember, hogy valaki nem elfogult Messi felé. A La Nacion nevű helyi újság így foglalta össze a tanulságokat:
„A France Football tévedett, már megint. Lewandowskinak mit kéne még tennie, hogy végre nyerjen? Tavaly a világjárvány fosztotta meg az Aranylabdától, de a csalódottság helyett idén még jobb volt. Semmit nem nyert Lengyelországgal? Eddig ez Messinek sosem jelentett akadályt…”
Premier League
Megvan Rafa Benitez ideiglenes utódja az Evertonnál
10 ÓRÁJA
Bundesliga
Ügynöke nyíltan beszél a lehetséges klubjairól, de Haalandot már zavarja, ha a jövőjéről kérdezik
12 ÓRÁJA