Luka Jovic visszatér korábbi klubjához, az Eintracht Frankfurthoz, egyelőre a szezon végéig kölcsönben érkezik. A Real Madridnál csak küszködő játékos régi egyesületénél azért focizhat, hogy mentse pályafutását.


Egyfajta hazatérésként értékelik Franfurtban, hogy Luka Jovic kölcsönben visszatért, és a szezon végéig a Bundesligában jelenleg 9. helyen álló együttest erősíti. A szerb focista 2017 és 2019 között a Frankfurt kulcsjátékosa volt, 75 tétmérkőzésen 36 gólt szerzett, és igazi közönségkedvenccé vált. Olyannyira felhívta magára a figyelmet, hogy topklubok álltak sorban érte, és Európa egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki. Az Eintrachttal 2018-ban, a döntőben a Bayern Münchent legyőzve, magasba emelhette a Német Kupát, az Európa-ligában a 2018/19-es szezonban elődöntőig menetelt. A klub régóta nem szerepelt ennyire eredményesen, a Luka Jovic, Ante Rebic és Sebastien Haller által alkotott trió nemcsak a Bundesligában, hanem nemzetközi viszonylatban is az egyik legütőképesebb támadósor volt.
2019-ben a Real Madrid 60 millió eurót, bónuszokkal együtt közel 70-et fizetett Jovicért. Már akkor is érezni lehetett, hogy talán túlságosan korai a csatár átigazolása Madridba. Az akkor 21 éves szerb pár igazán jó szezonnal a háta mögött került Európa egyik legerősebb együttesébe. Ha valaki jól focizik egy Bundesliga-középcsapatnál, az még nem jelenti azt, hogy Európa egyik legnevesebb klubjában is képes ugyanezt megtenni. Az elmúlt években számos Bundesliga-sztár maradt el az elvárásoktól más bajnokságokban. Jovic is így járt, a Real túl nagy váltásnak bizonyult számára, és alaposan elmaradt a várakozásoktól.
Premier League
Ismerős összeomlás az Arsenalnál, de a jövő mégsem néz ki rosszul
2 ÓRÁJA

Jovic-Real.jpg

Fotó: Eurosport

60 milliós szuperigazolásként nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, nem sikerült alapemberré válnia. Összesen 32 tétmérkőzésen lépett pályára, idén mindössze öt alkalommal játszott. Két gólt szerzett madridi másfél éve alatt, és csupán egyetlen alkalommal fordult elő, hogy végigjátszotta a találkozót. Értékéből is sokat veszített, már nem állnak érte sorban a topklubok, és ugyan még mindig nagyon fiatal, a szép reményekkel kecsegtető jövő, melyet korábban jósoltak neki, már nem is tűnik annyira egyértelműnek.
A 23 éves csatár a Realnál góljai helyett inkább botrányaival vagy sérüléseivel tűnt ki. Nem sikerült neki túl jól a beilleszkedés, a nyomást sem tudta megfelelően kezelni. A szerb válogatottban is akadtak konfliktusai, és kis híján börtönbe került, amiért megsértette a karanténszabályokat Szerbiában. Sérülések is nehezítették dolgát, s nem érezte jól magát Madridban.
Jelenlegi állapotát tekintve, nem sok esélye volt annak, hogy helyzete változzon a Realnál, folyamatos játéklehetőséghez jusson, és idővel állandó tagja legyen a kezdőnek. Egyértelmű volt tehát, hogy változásra van szüksége. A Real nem engedte el teljesen a tehetséges focista kezét, így a frankfurti kölcsön mindenki szempontjából jó döntésnek tűnik első ránézésre. A Real megszabadul a jelen állapotában túl sok hasznot nem jelentő játékosától, és bízhat benne, hogy a váltás jót tesz a csatárnak. A Frankfurt visszanyeri korábbi sztárjátékosát, Jovic pedig olyan környezetbe kerül, melyet jól ismer, és ahol egyszer már bizonyított, így újra belelendülhet a játékba. Valamint személyiségét illetően is jót tehet neki egy kisebb klub, Frankfurtban nem kedvelik a sztárallűröket, Jovic csapatemberként kaphat csak lehetőséget.

Jovic-Frankfurt.jpg

Fotó: Eurosport

„Luka kihasználhatja a következő pár hónapot, hogy ismerős környezetben visszatalálhasson régi formájához. A Real Madrid tudja, hogy nálunk jó kezekben van, és sokat tud itt fejlődni”
- értékelte a transzfert a Frankfurt sportigazgatója, Fredi Bobic.  
Jovic elméletileg már a hétvégén a Schalke elleni mérkőzésen pályára léphet, bár a Frankfurt vezetőedzője, Adi Hütter úgy fogalmazott, előbb meg kell nézni, mennyire áll játékra készen a szerb. Ráadásul csatárposzton André Silva személyében van már egy erős játékosa a frankfurtiaknak, Jovicnak tehát jól kell teljesítenie ahhoz, hogy a Reallal ellentétben, régi-új klubjánál ne kelljen kispadoznia.
Ez a frankfurti fél év rendkívül fontos lehet Jovic pályafutásában. A még mindig csak 23 éves játékos megállíthatja hanyatlását, és újra bemutathatja tehetségét. Ha azonban az Eintrachtnál sem megy neki, könnyen előfordulhat, hogy örökre elbukja a madridi visszatérés lehetőségét, és ezúttal nem sorakoznak fel a nagycsapatok, hogy lehetőséget kínáljanak neki.
Bundesliga
Régi-új edző veszi át a Dortmund kispadját
2 ÓRÁJA
Labdarúgás
Középtávon lehet esély a United feltámadására, ha Ten Hag türelmet kap
3 ÓRÁJA